Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012


Καταλάβατε γιατί θελουν να βάλουν στο χέρι τη ΔΕΗ?

netakias.wordpress.com

Η Τροϊκα κι οι εγχώριοι πρόθυμοι λακέδες τους, έχουν βαλθει να ξεπουλήσουν τα πάντα και να μας τα παρουσιάσουν σαν…”ανάπτυξη”. Τα χάρισαν όλα στο Tαμείο Αξιοποίησης κι τώρα θα μας “αξιοποιήσουν”…Η παρακάτω είδηση από το econews απλώς επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε τόσους μήνες. Οι Γερμανοί θα βάλουν εμάς να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος για τις ΑΠΕ που αυτοί θα εκμεταλλεύνται με το πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ” από την μια κι από την άλλη θα βάλουν χέρι στον ΠΑΜΦΘΗΝΟ λιγνίτη της τεχνητά “απαξιωμένης” ΔΕΗ!

Θα τα ξεπουλήσουν όλα με πρόσχημα την “ανάπτυξη” που όμως ποτέ δεν έρχεται, παρά το ξεπούλημα. Το είδαμε τις τελευταίες μέρες με την ΑτΕ, την Siemens αλλά κι αυτά που έρχονται με την Εμπορική και την Γενική.
Οταν πουλάς χωρίς κέρδος είναι δωρεά ή φιλανθρωπία
Ο λιγνίτης είναι μαζί με τα υδροηλεκτρικά, μακράν ο φθηνότερος τρόπος παραγωγής ενέργειας, γιατί λοιπόν π.χ. να τον εξάγουμε στην Γερμανία αφου μπορούμε να τον….χαρίσουμε;
Ειναι τόση η αγωνιά τους που ακόμη και στην ολιγοσέλιδη απόφαση, εκείνης της νύχτας “θρίλερ” όπως μας την παρουσίασαν, της Συνόδου την 26 Οκτωβρίου 2011 έσπευσαν να προσθέσουν την παρακάτω παράγραφο (αποκάλυψη netakias)
…[...]…13. Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)…[...]Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι την στιγμή που η ΑΠΕ είναι ακριβή ακόμη και για τους Γερμανούς, εμείς στην Ελλάδα, που είμαστε κουβαρντάδες, εν μέσω κρίσης, με κατεστραμμένα νοικοκυριά θέλουμε …. ΑΠΕ προκαλώντας χρέη ακόμη και στην κερδοφόρο ΔΕΗ με 1δις κέρδη το 2009, να έχει ζημιές μέσα σε δυο χρόνια κι η ΛΑΓΗΕ 300εκ έλλειμμα! (netakias) ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ !

Ακολουθεί το Σημερινό Ρεπορτάζ από το econews.gr :

“Δύσκολη και ακριβή η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ”

Η Γερμανία ίσως αναγκαστεί να επιβραδύνει τη μετάβασή της στην“πράσινη” ενέργεια εξαιτίας του τεράστιου κόστους που συνεπάγεται η απομάκρυνση από τα πυρηνικά, παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Αλτμάγιερ.

Έτσι, μια ενδεχόμενη εκτόξευση των λογαριασμών ρεύματος στη Γερμανία ένα χρόνο πριν τις γενικές εκλογές βάζει στον “πάγο” τα φιλόδοξα σχέδια του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ για κάλυψη του κενού που αφήνει η πυρηνική ενέργεια με ΑΠΕ.

Ο κ. Αλτμάγιερ παραδέχθηκε πως η ταχεία και ακριβή, λόγω υψηλών εγγυημένων τιμών, εξάπλωση των ΑΠΕ στη Γερμανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ με αυτούς τους ρυθμούς θα καταγραφεί πλεόνασμα ηλεκτροπαραγωγής.

Ο γερμανικός βραχίονας του σουηδικού ενεργειακού Ομίλου Vattenfall υπολόγισε ότι η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ μεταφράζεται σε 30% ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος για τους Γερμανούς, τη στιγμή που οι απαιτούμενες επενδύσεις θα ανέλθουν σε 150 δισ. Ευρώ.

Μεγάλο θύμα μιας πιθανής επιβράδυνσης της πορείας μετάβασης στην “πράσινη” ενέργεια θα είναι ο κλάδος των αιολικών, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη κόστη υψηλότερα των αναμενομένων και ρυθμιστικά προβλήματα που αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μέρκελ αναμένεται να επικυρώσει προσχέδιο νόμου για την εξάπλωση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Κοντολογίς, η Γερμανία βρίσκεται σε ένα ενεργειακό σταυροδρόμι, όπου η μετάβαση στις ΑΠΕ δεν φαντάζει τόσο απλή υπόθεση.

=================================
«Έχω 6 μέρες να φάω και η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα»
Η συγκλονιστική επιστολή ενός 45χρονου από τη Θεσσαλονίκη που ζητάει δουλειά

Την παρακάτω επιστολή ενός 45χρονου δημοσίευσε πριν λίγες ώρες το newsit.gr και από την στιγμή που το έκανε δεκάδες συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν με τρόφιμα και χρήματα. Ο ίδιος όμως το μόνο που θέλει είναι δουλειά. Τα στοιχεία για όποιον μπορεί να βοηθήσει είναι στη διάθεση του newsit και μπορείτε να απευθυνθείτε σ' αυτό.


«Oνομάζομαι Α.Κ και μαζί με τη σύντροφο μου κατοικούμε στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.Είμαστε και οι δύο άνεργοι επι μακρον, προσωπικά 3 έτη και φέτος στις 20 Σεπτέμβρη θα έχουμε επέτειο ενός έτους διαβίωσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μια που η δεη διέκοψε τη παροχή λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Σήμερα δε είναι η επέτειος των 6 ημερών χωρίς καθόλου φαγητό,  ουτε καν υποψίας αυτού και βέβαια ειμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ευτυχής που υπάρχω σε μια πραγματικότητα όπου το κάθε χθες είναι ονειρικό σε σχέση με το σήμερα…και βέβαια ως ένας από τους πολλούς αδυνατώ πλήρως να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στη πολιτεία  και απλά αναρωτιέμαι πόσο συνεπής είναι εκείνη απέναντι σε εμένα και τους όμοιους μου.
Αναζητώ μέχρι εξαντλήσεως μια οποιαδήποτε εργασία αλλά  μάταια, ούτε χαραμάδα σε υποψία ανοίγματος…κούφια λόγια και κενού περιεχομένου υποσχέσεις.
Αλλά υπάρχω…γιατί; Ποιος μπορεί  να ζει χωρις τίποτα χωρις καν τα στοιχειώδη, χωρίς την αξιοπρέπεια του, χωρίς την υπερηφάνεια του,  χωρίς όνειρα και μέλλον..;
Πεινάμε κύριε και είναι λέξεις πραγματικές και με περιεχόμενο. Και ζητάμε να μας βοηθήσετε, έμπραχτα όμως και πολύ  άμεσα εαν θέλετε. Δεν είμαι επαίτης ούτε και ζητάω δανεικά, δε βοηθούν,  ούτε μπορώ να τα επιστρέψω. Ζητάω εργασία, οποιαδήποτε εργασία για να σταθώ στα πόδια μου και ίσως και να κάνουμε ονειρα…
Δεν έφθασα 45 ετών  για να σκέφτομαι οτι σύντομα θα αποτελώ ένα ακόμη νούμερο στις στατιστικές της απώλειας…γιατί βλέπετε είναι προτιμότερη η αυτοχειρία της στιγμής παρά ο καθημερινός θάνατος που βιώνουμε…
Πιστεύω στους ανθρώπους και κάνω έκλυση βοηθείας,  είμαι σε απόλυτη απόγνωση, σας παρακαλώ. Δε θέλω να πιστέψω οτι μαζί με τη πτώχευση ήρθε και η κώφωση. Εάν μπορείτε και εαν θέλετε βοηθήστε αλλά με πράξεις, όχι με λόγια σας παρακαλώ.
Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγνώμη για την όποια τυχόν ενόχληση προκαλώ και την κατανόησή σας διότι η πείνα κα η απόγνωση δεν είναι καλοί σύμβουλοι αλλά δυστυχώς είναι οι μόνοι που με συντροφεύουν εδώ και πολύ – πολύ καιρό.
Με απόλυτη ειλικρίνεια Α.Κ.
ΥΓ: Σας παρακαλώ ας μη ξεχνάμε την ανθρωπιά μας,  τη χρειαζόμαστε και ίσως εμείς λίγο περισσότερο από κάποιους άλλους και ίσως κάποιοι άλλοι περισσότερο από εμάς….».
=================================
 μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, η Αλουμίνιον της Ελλάδος εξακολουθεί να ρευματοδοτείται, αν και οφείλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ.
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: