Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012



Σοβαρό εργατικό ατυχημα στο ΛΚΔΜ

Αθήνα, 28/12/2012

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ένα θλιβερό προνόμιο των εργαζόμενων στη ΔΕΗ: Τα εργατικά ατυχήματα, που εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων εργατοτεχνικού προσωπικού καθώς και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών εργασίας , ανεβάζουν το δείκτη ατυχημάτων στη ΔΕΗ κατακόρυφα.
Αυτή την ώρα όλοι μας, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ευχόμαστε ο συνάδελφος μας που χθες τραυματίστηκε στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ, να ξεπεράσει τον βαρύτατο τραυματισμό του και να γίνει καλά.
Την ίδια στιγμή όμως έχουμε χρέος να φωνάξουμε για πολλοστή φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ έχουν τραγικές συνέπειες.
==========================
Λίστα Λαγκάρντ: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πίσω από τα πρόσωπα που απεκρύβησαν
Πρόκειται για τις κόρες του τέως υπουργού Μιχ. Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους τους - Δύο οι επίμαχοι λογαριασμοί - 1.222.000 δολάρια στον ένα από αυτούς
Οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχ. Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ. Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490599

------------------------------------------
Εδώ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!!! έδωσε τιτάνιους αγώνες για να γλιτώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. !!!!!!!!!!!!!!!

===========================
Φορολογητέο εισόδημα η έκπτωση ρεύματος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ
Η έκπτωση κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο
Νίκος Υποφάντης
Η έκπτωση κοστίζει 40 εκατ. ευρώ το χρόνο


Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση στις δωρεάν κιλοβατόρες κατά 80% που έχουν ως προνόμιο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ.

Τη σχετική γνωμοδότηση θα εφαρμόσει για τα εισοδήματα του 2012 το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους.

Η έκπτωση κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, θεωρεί ότι αυτή δόθηκε ως εισόδημα που ορίστηκε από τη συλλογική σύμβαση εργασίας το 1991.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/220405/forologiteo-eisodima-i-ekptosi-reumatos-se-ergazomenous-kai-sudaxiouhous-tis-dei/#ixzz2GLrjYy5b
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
======================
Χαροπαλεύει υπάλληλος της ΔΕΗ μετά από εργατικό ατύχημα
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στην εντατική μονάδα  νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ένας εργαζόμενος της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νότιο Πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο άτυχος άνδρας είχε προσληφθεί στη ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2010, με τις τελευταίες προσλήψεις του διαγωνισμού του 2007. Την ώρα του ατυχήματος, εργαζόταν στη νυχτερινή φυλακή στο εκσκαφέα Ε3 όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε από μεγάλο ύψος στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εκτεταμένα συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Λόγω της σοβαρότητα της κατάστασής του διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύεται χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος διενεργούν η Αστυνομία της Πτολεμαΐδας, η Δ.Ε.Η. και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας
======================

Δεν υπάρχουν σχόλια: