Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πληρώσαμε 3 εκατ. ευρώ για να διαφημιστεί η ΔΕΗ!


Πληρώσαμε 3 εκατ. ευρώ για να διαφημιστεί η ΔΕΗ!

Μοιάζει εξωπραγματικό την εποχή της κρίσης, μια δημόσια εταιρία μονοπώλιο να πληρώνει 3 εκατ. ευρώ (λεφτά των φορολογούμενων) για να διαφημιστεί... ΔΕΗ, το μεγαλείο σου!
Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει και αυτό! Το παραδέχτηκε μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή!
Τον περασμένη Αύγουστο λοιπόν, το ΔΣ της ΔΕΗ πήρε την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ (ανώτατο όριο διευκρινίζεται...) τους επόμενους 10 μήνες «για τη διαφημιστική προβολή της Εταιρείας, για την υποστήριξη της εμπορικής της πολιτικής, καθώς και για άλλες επικοινωνιακές δράσεις».
Και μετά σου λέει, πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος έως 13% μεσοσταθμικά.
Πως δικαιολόγησε ο διευθύνων τα 3 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η ΔΕΗ; «Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της» αναφέρει ο κ
 . Ζερβός και προσθέτει ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».
Αναφορικά με το ποσό των 3.000.000 που προβλέπεται να διατεθεί για τη διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι «είναι ποσοστό 0,054% επί του κύκλου εργασιών όταν επιχειρήσεις ανάλογου μεγέθους δαπανούν για τη διαφημιστική τους προβολή ποσοστό 1,20% επί του αντίστοιχου κύκλου εργασιών τους».

Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με άλλο έγγραφο του κ. Ζερβού στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και γι’ αυτό έχουν γίνει περισσότεροι από 700.000 διακανονισμοί! Το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι εκτιμήσεις είναι πως ξεπερνούν τις 700.000.
Ο κ. Ζερβός σπεύδει να υπενθυμίσει ότι η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Πηγή: newsit
==============================
ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ «ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ» ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
Δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος τον Χειμώνα

Της Μανταλένας Πίου
Από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο, καθώς και στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου οι προμηθευτές ηλεκτρισμού δεν θα μπορούν να κόβουν το ρεύμα για μη εξόφληση λογαριασμών στους «ευάλωτους» οικιακούς πελάτες, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, που ανακοίνωσε χθες η ΡΑΕ.
Ο κώδικας προβλέπει επίσης τις υποχρεωτικές παροχές και υπηρεσίες των εταιρειών προμήθειας προς τους πελάτες τους, τις διαδικασίες αλλαγής προμηθευτή, ώστε να διευκολυνθεί ο υγιής ανταγωνισμός στην απελευθερωμένη αγορά, κατευθύνσεις και καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν οι προμηθευτές για την τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεισών κ.λπ. Ο νέος Κώδικας, για τον οποίο η ΡΑΕ γνωμοδοτεί, θα τεθεί σε ισχύ μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας.
Οικιακό τιμολόγιο
Ειδικά για τους «Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες», κατηγορία που αφορά κυρίως του δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), ο κώδικας προβλέπει ότι:
H προθεσμία εξόφλησης οποιουδήποτε λογαριασμού κατανάλωσης για τους ευάλωτους πελάτες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη από 40 ημέρες.
Οι προμηθευτές οφείλουν να παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες αυτούς της τμηματικής και άτοκης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για την ηλεκτρική ενέργεια του «ευάλωτου» πελάτη.
Οι προμηθευτές ηλεκτρισμού δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποβάλουν στον αρμόδιο διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης ή να καταγγείλουν τη σύμβασή τους με τους ευάλωτους πελάτες, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών κατά το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο ως και Μάρτιο και κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου - Αυγούστου.
Για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο προμηθευτής δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση προμήθειας μόνον στην περίπτωση που ο εν λόγω πελάτης είναι υπερήμερος ως προς την εξόφληση έξι διαδοχικών λογαριασμών και εφόσον προηγουμένως έχει αποστείλει ειδοποίηση με την οποία ενημερώνει τον πελάτη για τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών και την πρόθεση καταγγελίας της σύμβασης, με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη δώσει επιπλέον προθεσμία 20 ημερών για την εξόφληση και η προθεσμία περέλθει άπρακτη.
Μάλιστα εφόσον ο προμηθευτής προβεί σε καταγγελία της σύμβασης, ο «ευάλωτος» πελάτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μεταπίπτει αυτόματα στο καθεστώς καθολικής υπηρεσίας, χωρίς να υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ο Κώδικας περιλαμβάνει αναλυτικές διατάξεις για την παροχή υπηρεσιών Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, ρόλο που στην πράξη αναλαμβάνει η ΔΕΗ.
============================
Γιατί φουσκώνουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
Του Ανδρεα Aνδριανοπουλου

Η υστερία με το κλίμα έχει αρχίσει να υποκαθιστά τον θρησκευτικό φανατισμό και τις ιδεολογικές διαμάχες του Ψυχρού Πολέμου. Και κάποιοι φροντίζουν να θησαυρίζουν από το κλίμα που δημιουργείται. Σε βάρος του απλού κόσμου που πληρώνει και υποφέρει. Ακριβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για να χρηματοδοτούνται ακριβές εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να σωθεί… το κλίμα! Μαζί με τον πλανήτη (!) βέβαια, για τον οποίο η ΔΕΗ πληρώνει του κόσμου τα λεφτά για εξαγορά ρύπων. Θησαυρίζουν έτσι κάποιοι εκ του ασφαλούς. Ο κόσμος όμως ωφελείται; Εξυπακούεται πως ο βασικός εχθρός του κλίματος είναι ο Καπιταλισμός! Προκειμένου, λοιπόν, να «σωθεί» ο πλανήτης δεν πειράζει αν δοκιμασθεί η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Από πού όμως προκύπτει πως το κλίμα αλλάζει λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων;

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Δημήτρης Κουτσογιάννης, σε αποκαλυπτική εισήγησή του, έχει με στοιχεία υποστηρίξει πως «Το κλίμα αλλάζει… εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια», δίχως τη δική μας παρέμβαση (http: //archaeopteryxgr. blogs pot. gr/2011/12/45. html). Ο Σέρβος καθηγητής Μίλαν Μιλάνκοβιτς είχε αναπτύξει τη θεωρία πως καθώς η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο, κι από τον άξονά της, προσεγγίζει τον Ηλιο από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις, με αποτέλεσμα απροσδιόριστες μέσα στον χρόνο αλλαγές στη θερμοκρασία εδάφους και ωκεανών (http: //www. detectingdesign. com/milankovitch. html). Το κλίμα είναι προϊόν έτσι παραγόντων που έχουν ελάχιστη σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το κακό ξεκίνησε με το φιλμ που παρουσίαζε ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ. Και που στηρίζεται σε μια επιστημονικά αποδεδειγμένη ανακρίβεια. Πώς, δηλαδή, η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλείται από αυξήσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Που είναι βέβαια αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας. Πλην όμως, όπως έχουν αποδείξει δεκάδες επιστημονικές έρευνες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ακολουθούν και δεν προηγούνται της ανόδου της θερμοκρασίας (http: //www. youtube. com/ watch? v=DKnVEFI1ALM). Εξάλλου, η περίφημη «τρύπα του όζοντος» σχηματίσθηκε πάνω από την Ανταρκτική. Στο νότιο δηλαδή ημισφαίριο. Η μεγάλη, όμως, βιομηχανική δραστηριότητα παρατηρείται στο βόρειο. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ακριβώς συνέβη αυτό. Δεδομένου μάλιστα πως τα εναέρια ρεύματα της Γης κινούνται από τη Δύση στην Ανατολή – κι όχι από τον Βορρά στον Νότο!

Αλλά η ανεπαρκής επιστημονική τεκμηρίωση των όποιων κινδυνολογικών απόψεων δεν κοπάζει εκεί. Πολλοί κινδυνολογούν υποστηρίζοντας πως η αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει ασθένειες, και κυρίως ελονοσία, που υποτίθεται πως δεν υπάρχει σε ψυχρότερα κλίματα. Ομως η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στη Σιβηρία έχουν σημειωθεί εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενών με ελονοσία, ενώ το 1920 υπήρξαν σε μια επιδημία 600.000 θάνατοι (http: //climateaudit. org/2005/08/30/ mosquitos-malaria-and-the-ipcc-consensus/ και Reiter, Paul (April 25, 2006). Η μεγαλύτερη όμως διαστρέβλωση δεδομένων βρίσκεται στην προσπάθεια να διαψευσθεί η Ιστορία ώστε να αποδειχθεί πως σήμερα ο πλανήτης υφίσταται ανεπανάληπτες αυξήσεις θερμοκρασίας. Ουδείς πλέον αμφισβητεί πως τον Μεσαίωνα η Γη πέρασε περίοδο υψηλότατων θερμοκρασιών. Η Γροιλανδία ήταν καταπράσινη, ενώ η Ισλανδία υπήρξε εξαιρετικά ελκυστικό μέρος ώστε πολλοί Βίκινγκς να τη διαλέξουν για τόπο εποικισμού. Η Βρετανία επίσης έφθασε να κάνει εξαγωγές σταφυλιών στην υπόλοιπη Ευρώπη! Το ζήτημα είναι αν οι τότε θερμοκρασίες υπήρξαν υψηλότερες από τις σημερινές. Εφόσον τότε δεν υπήρχε βιομηχανική παραγωγή και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είναι αυτονόητο πως αν η τότε θερμότητα ήταν υψηλότερη της σημερινής, τότε οι κραυγές για δήθεν κινδύνους και καταστροφές του πλανήτη διεκδικούν θέση στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Επρεπε, λοιπόν, να φανεί, λανθασμένα βέβαια, πως η σημερινή καμπύλη ανόδου της θερμότητας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τότε. Σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, ο A. W Montford («The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science») αποκαλύπτει το παρασκήνιο γύρω από την προσπάθεια να διαφθαρεί η επιστήμη. Και να διαστρεβλωθεί η αλήθεια. Να μην ξεχνάμε πως το σχετικό κίνημα περί ανθρώπινης ευθύνης για την υπερθέρμανση ξεκίνησε όταν η κ. Θάτσερ στη Βρετανία άρχισε να χρηματοδοτεί μελέτες για τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Πολεμούσε, βέβαια, τους ανθρακωρύχους. Σήμερα η ΔΕΗ μας φορτώνει επιβαρύνσεις ώστε κάποιοι να καλοπερνούν. Και ο λαός βέβαια να υποφέρει.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_09/01/2013_507186
============================
Η αύξηση τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίησή 



=============================
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ηλεκτρονικά «ίχνη» στο «στικάκι» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Με παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου παραδίδεται σήμερα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ αλλοιωμένο «στικάκι» της «λίστας Λαγκάρντ» προκειμένου να ερευνηθεί εάν μπορούν να εντοπίσουν από τους ειδικούς περισσότερα στοιχεία ικανά να καταδείξουν το δράστη, τον χρόνο της νόθευσης, κ.λπ.
=============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: