Η εντεινόμενη αδιαφορία, ασυνέπεια και ολιγωρία του Προέδρου και του Δ/Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ συνεχίζεται να στραγγαλίζει κοινωνικά και οικονομικά τους δικαιούχους του εφάπαξ βοηθήματος συνταξιούχους της ΔΕΗ.
Η μη έγκαιρη κατάθεση ενός νέου Οργανογράμματος του ΤΑΥΤΕΚΩ μετά το διαχωρισμό και την ένταξη των Τομέων ασθένειας στον ΕΟΠΥΥ και της επικουρικής σύνταξης στο ΕΤΕΑ, είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορούν να εκταμιευθούν τα χρήματα που πιστώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Απασχόλησης.
Αντί να επιληφθεί ο ίδιος, δηλ. ο πρόεδρος, όπως έκανε ο αντίστοιχος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που όλο αυτό το διάστημα αν και γιορτές έτρεχε από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, από Υπουργείο σε Υπουργείο, προσωπικά ο ίδιος μαζί με την ΑΔΕΔΥ για να ξεπεράσει τα προβλήματα όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα, αυτός τώρα επέλεξε τις διακοπές που κάλλιστα θα μπορούσε να τις κάνει μετά, αφού πρώτα έκλεινε τις εκκρεμότητες προσωπικά ο ίδιος έπαιρνε την έγκριση, τις υπογραφές, θα έκανε συμβούλιο, θα όριζε Οικονομικό Διευθυντή για να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας και να πάρουν τα χρήματα.
Η λύση και η αντιμετώπιση για εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών σκόνταψε και καθυστερεί εξαιτίας δυστυχώς ανίκανων κρατικών λειτουργών που συμπεριφέρονται ως «μωρές Παρθένες».
Δυστυχώς για μας επαναλαμβάνεται η ρήση και σήμερα ότι οι άσχετοι και ανίκανοι επιπλέουν.
Η ατιμωρησία τους δε μπορεί να συνεχιστεί. Η ανευθυνότητα, η αδιαφορία, η ολιγωρία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους αποτελεί τεκμήριο για την παύση των καθηκόντων τους και την απομάκρυνση από τις θέσεις τους.
Η έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας από τα αρμόδια Υπουργεία και η ανάθεση καθηκόντων Οικονομικού Διευθυντή στο ΤΑΥΤΕΚΩ είναι το κλειδί που θα ανοίξει τους λογαριασμούς για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος.
Συνάδελφοι,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ «ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.
«ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ». ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ, ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ Ν. 4093 ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ; ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.
Τέλος για την πληροφόρησή σας λέμε ότι ο κανονισμός και το οργανόγραμμα εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και στάλθηκαν για υπογραφή στον κύριο Μανιτάκη. Εάν και την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος και το Δ/Σ δεν κάνουν τίποτε δε μας μένει πλέον τίποτε άλλο από την κάθοδό μας στην Αθήνα για να μας πει ο κ. Πρόεδρος ποια συμφέροντα εκπροσωπεί. Τα δικά του ή τα δικά μας.
Εμείς ήδη τον έχουμε καταγγείλει από την τηλεόραση καθώς και τα μέλη του Δ/Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, τη ΓΕΝΟΠ, την ΠΟΣ-ΔΕΗ και τους άλλους συλλόγους της επίλυσης των σειρών!!!…