Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Αυτό του διασφαλίζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς γνωρίζει το θέμα σε βάθος οπότε μπορεί να κινηθεί ταχύτερα έναντι οποιουδήποτε άλλου, ως προς την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.


Κρυμμένα μυστικά για την πώληση της ΔΕΗ
Στην τελική της ευθεία εισέρχεται αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ


Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Επισήμως, αυτό το οποίο λέγεται δημοσίως, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις.

Πρόσωπα, όμως, τα οποία βρίσκονται κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, υποστηρίζουν ότι είναι ευτυχής συγκυρία το ότι επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), είναι ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόσφατα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης.

Αυτό του διασφαλίζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς γνωρίζει το θέμα σε βάθος οπότε μπορεί να κινηθεί ταχύτερα έναντι οποιουδήποτε άλλου, ως προς την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

«Και εννοείται, περισσότερο στοχευμένα», υποστηρίζεται με νόημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος αναφορικά με το αν και ποια είναι η προσφορότερη λύση για να πωληθεί η επιχείρηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Αθανασόπουλος βρίσκεται εδώ και μέρες σε ανοικτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θέλει να τελειώνει το συγκεκριμένο project τώρα, που θεωρεί ότι είναι ευκαιρία. Το αν και κατά πόσο θα τα καταφέρει, θα αποδειχθεί στην πράξη.
=============================
ΔΕΗ: Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε προβλήματα τροφοδοσίας και εργατικά ατυχήματα
Στην ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθώς η έλλειψή του έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα προβλήματα τροφοδοσίας αλλά και εκδήλωση εργατικών ατυχημάτων, αναφέρονται σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ.

Το σωματείο “Σπάρτακος” σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να παρέμβουν ώστε να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από το μέτρο 5/1 (στις πέντε αποχωρήσεις μια πρόσληψη), καθώς έχει ήδη απωλέσει το 50% του προσωπικού της. Αναφέρεται σε μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και κατά συνέπεια μειωμένα έσοδα/κέρδη αφού εγκαταστάσεις και μηχανήματα τίθενται σε αργία λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, κατάσταση “που συνιστά προκλητική και παράλογη απαξίωση της ΔΕΗ”. Σημειώνει ότι για το 2012 οι αποχωρήσεις εργαζομένων ανήλθαν σε 1.000 και η ΔΕΗ θα μπορούσε να προσλάβει τουλάχιστον 200 άτομα, αλλά δεν της επιτρέπεται. Τονίζει δε ότι η ανοχή και τα όρια των εργαζομένων έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ κι αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση θα προβεί σε κινητοποιήσεις για το μείζον ζήτημα των προσλήψεων.

Το σωματείο Ορυχείων-Σταθμών Μεγαλόπολης επισημαίνει ότι η απουσία σχεδιασμού, η ολιγωρία και η ανικανότητα της τοπικής διοίκησης, η συγκάλυψη από τη γενική διεύθυνση ορυχείων και τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης της επιχείρησης από την κυβέρνηση και τα υπουργεία οδήγησαν τα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης (ΛΚΜ) σε διάλυση και αδυναμία και για πρώτη φορά σε διακοπή τροφοδοσίας των μονάδων. Αναφέρεται στην απαξίωση της ΔΕΗ από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων που έχουν οδηγήσει σε αποψίλωση της επιχείρησης από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, απώλεια τεχνογνωσίας, κατάργηση σε καθορισμένο χρόνο συντήρηση πάγιου εξοπλισμού, παραχώρηση σε ανεπαρκείς εργολάβους με μεγαλύτερα κόστη, αδυναμία επάνδρωσης πάγιου εξοπλισμού αλλά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα.
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: