Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Σε όποια μάχη δώσαμε ηττηθήκαμε και παρ” όλα αυτά ουδείς παραιτήθηκε»


Τζώρτζης Ρούσσος: Φωτόπουλος vs Παναγόπουλος
Υψηλοί τόνοι, βαρομετρικό χαμηλό και εκατέρωθεν λεκτικές αντεγκλήσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με τον… υποψήφιο πρόεδρο Ν. Φωτόπουλο να… χτυπά τον νυν πρόεδρο Γ. Παναγόπουλο, ο οποίος και δεν δίστασε να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης…
Σε πλήρη σύμπνοια με την κακοκαιρία, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χθες, κατά τη συζήτηση για το ακολουθούμενο πρόγραμμα δράσης της ΓΣΕΕ, άστραψε και βρόντηξε για την αποτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος να ανασχέσει την ορμή των μνημονίων… «Σε όποια μάχη δώσαμε ηττηθήκαμε και παρ” όλα αυτά ουδείς παραιτήθηκε» είπε από το βήμα του Γενικού Συμβουλίου ο κ. Φωτόπουλος φωτογραφίζοντας τον κ. Παναγόπουλο για τις αποτυχίες που έχει καταγράψει σε όλα τα επίπεδα την τελευταία τριετία η ΓΣΕΕ.
Ο νυν πρόεδρος της ΓΣΕΕ στη δευτερολογία του μίλησε σε προσωπικό τόνο στον Ν. Φωτόπουλο κατηγορώντας τον για χαμηλή πτήση και λαϊκισμό, τεκμηριώνοντας την άποψή του στο ότι όλες τις ενέργειες της ΓΣΕΕ τις ψήφισε. «Δεν μπορείς να μιλάς όταν έκανες απεργία στη ΔΕΗ με 1,5% συμμετοχή» είπε χτυπώντας στο μαλακό υπογάστριο τον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Πρόκειται για τροχιοδεικτική βολή ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εκτιμούσαν συνδικαλιστές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα της Συνομοσπονδίας. Το συνέδριο για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα διεξαχθεί το τριήμερο από 21 έως 24 Μαρτίου και, όπως όλα δείχνουν, εκεί ο κ. Φωτόπουλος θα προσπαθήσει να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων που θέλει τον κ. Παναγόπουλο να συνεχίζει στο τιμόνι της ΓΣΕΕ.
Τα κουκιά του συνεδρίου
Μάλλον ψύχραιμα και χωρίς να ανησυχεί ιδιαιτέρως η πλευρά Παναγόπουλου αντιμετώπισε τη χθεσινή λεκτική επίθεση Φωτόπουλου. Ο νυν πρόεδρος της ΓΣΕΕ στέκεται πολύ καλά εντός της ΠΑΣΚΕ, αφού θεωρεί ότι άπαντες τον στηρίζουν και έχει δέσει τα… κουκιά του Συνεδρίου για την επανεκλογή του. «Το πολύ πολύ ο κ. Φωτόπουλος να κατέβει ανεξάρτητος και χωρίς δύναμη», εκτιμούσαν συνδικαλιστές.
Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος θεωρεί ιδιαίτερα προνομιακό περιβάλλον γι’ αυτόν την αντιπαράθεση, δεδομένης της διαρκούς υποχώρησης της ΓΣΕΕ και της ολοκληρωτικής αποκαθήλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ανασχέσει η δράση του κ. Παναγόπουλου. Πάντως, καταλυτική θεωρείται για την πλευρά Φωτόπουλου η στάση των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ…

===========================
Μήνυση τεχνικών ΔΕΗ για τις επικίνδυνες κλοπές χαλκού 

Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται όπως ένα κιλό χαλκός αναφέρει η "Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ ΕΤΕ".

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση αναφέρει ότι "τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα κλοπής χαλκού από τα δίκτυα της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μένουν καταναλωτές χωρίς  το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ρεύμα, αν και αυτό είναι ασήμαντο, μπροστά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα που θα προκληθεί".

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ μετά από συνεννόηση με την Επιχείρηση θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κλοπή των αγωγών και των γειώσεων από τις εγκαταστάσεις της, όσο και σε αυτούς που τους αγοράζουν, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.
===========================

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :10/1/2013
ΠΡΟΣ: Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.               κ. ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΟΥΡΟ

ΠΡΟΣ: Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΕΗ Α.Ε.          κ. ΚΟΛΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΠΡΟΣ: Δ/ντα Σύμβουλο ΑΔΜΗΕ Α.Ε.           κ. ΒΑΣΣΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

           ΘΕΜΑ: « Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Ε.Υ.Α.Ε.»(Σχετικά: Ν 1568/85)

     Κύριε Δ/ντα Σύμβουλε,
    Σας καλούμε να προγραμματίσετε σε συνεργασία με τις Τοπικές Δ/σεις της Επιχείρησης Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα πρέπει να εκλεγούν Εφορευτικές Επιτροπές για την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών      Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας της Έργασίας (Ε.Υ.Α.Ε.).
    Οι Τοπικές Συνελεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο συντομότερο δυνατό  διάστημα , ώστε οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Ε.Υ.Α.Ε. να γίνουν από κοινού με τις εκλογές κοινωνικοποίησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΤΕ/ΔΕΗ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                                                ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ



Κοινοποιήση: Γεν. Δ/ντη ΑΝΠΟ      κ. ΔΑΜΑΣΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Κοινοποιήση: Γεν. Δ/ντη ΔΑΔ         κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΕΜΜ.

Κοινοποιήση: Δ/ντη ΔΑΔ                κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
===========================
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Αύξηση κατά 1,44% σε σχέση με τον Νοέμβριο και κατά 9,16% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 παρουσίασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ...



==============================
Εφιάλτης από την ενεργειακή φτώχεια


===============================
Ο πόλεμος λάσπης κατά των εργαζομένων στη ΔΕΗ συνεχίζεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια: