Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Να είστε σε εγρήγορση. Η κοροιδία δεν μπορεί να κρατήσει άλλο πιά!!!!


Ενημέρωση για εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ (από Ραφαήλ Μεβοράχ)

1. Τον περασμένο Δεκέμβριο εξοφλήθηκαν με 16.000.000 οι συνάδελφοι που τους οφειλόταν το υπόλοιπο 10% του εφάπαξ και αποχώρησαν μέχρι και τον Μάρτιο του 2010 ( περίπου 1.323 άτομα).
2. Ενώ τότε δεν μας προιδέαζε κανείς για οποιαδήποτε εμπλοκή για την απρόσκοπτη συνέχιση των καταβολών με βάση τα 137.000.000 που είχε έτοιμα προς διάθεση το Υπουργείο, τελικά πέσαμε σε νέο γολγοθά και ικανοποίηση πολλαπλών προυποθέσεων και όρων πριν από την εκταμίευση του ανωτέρω ποσού. Συγκεκριμένα:3. Προέκυψε ζήτημα αναδιοργάνωσης του ΤΑΥΤΕΚΩ ( αλλαγή οργανογράμματος), που έπρεπε να υπογραφεί από την ιεραρχία δύο υπουργείων, που τελικά ολοκληρώθηκε, παρακολουθώντας και πιέζοντας για επίσπευση της διαδικασίας στην κυριολεξία …πόρτα-πόρτα μέχρι και τη δημοσίευση του ΦΕΚ.
4. Την ίδια μέρα με τη δημοσίευση του ΦΕΚ έγινε η τοποθέτηση της κ. Δροσάτου ως Διευθύντριας Οικονομικού του ΤΑΥΤΕΚΩ για να προχωρήσει η διαδικασία συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας για υπογραφή μνημονίου που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση με την τρόικα. Η κ. Δροσάτου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας για τη σύνταξη του μνημονίου, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.

5. Παράλληλα όμως προέκυψε «ως κεραυνός εν αιθρία» η αλλαγή του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ και τέθηκε το ερώτημα ποιός θα υπογράψει το μνημόνιο, ο παλιός ή ο καινούργιος. Τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να το υπογράψει ο καινούργιος. Αυτό όμως δημιουργεί επί πλέον προβλήματα και καθυστερήσεις για την ενημέρωσή του κ.λ.π. Η υπουργική απόφαση για τοποθέτηση του νέου Προέδρου βρίσκεται για υπογραφή στον Υπουργό Εργασίας και σήμερα -αύριο οδεύει στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση. Θα κάνει περίπου 1 εβδομάδα, Το παρακολουθούμε επίσης πόρτα-πόρτα.

6. Το μνημόνιο έχει μερικές προυποθέσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να καλυφθούν από πλευράς ΤΑΥΤΕΚΩ που δημιουργούν καθυστερήσεις και άπτονται τόσο οικονομικών στοιχείων ( μελέτη και δέσμευση για μη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός του 2013 για καταβολή εφάπαξ, αλλιώς θα απαιτηθούν νέες περικοπές στο ύψος του εφάπαξ) όσο και διοικητικών ( να εξασφαλιστεί επάρκεια προσωπικού-είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τη δυνατότητα που δόθηκε στο προσωπικό να επανακάμψει στη ΔΕΗ κ.λ.π.). Η εκτίμησή μου είναι ότι όλες οι παραπάνω διαδικασίες ( εγκατάσταση του νέου Προέδρου ΤΑΥΤΕΚΩ, ενημέρωσή του και υπογραφή μνημονίου με Υπουργείο) θα πάρουν 2-3 εβδομάδες. Μετά από αυτό θα εκταμιευτούν τα 137.000.000 σε δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα είναι η μεγαλύτερη, περίπου 60.000.000. Εκτός όμως από αυτά τα ποσά το Υπουργείο ενέκρινε για τον πάγιο πόρο το ποσό των 25.000.000 για εφάπαξ με πρώτη δόση για αυτό το μήνα 2.000.000, τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ υπάρχουν και κάποια χρήματα από ίδια έσοδα του ταμείου ( από εισφορές κ.λ.π.), τα οποία δεν μας έχουν δηλωθεί ακόμα ( άλλα 2-3.000.000 περίπου). Επομένως , το ποσό που συγκεντρώνεται αθροιστικά ( γύρω στα 4-5.000.000) μπορούν να διατεθούν σε διακαιούχους από την άλλη κιόλας εβδομάδα, ανεξάρτητα από μνημόνια κ.λ.π.
7. Ένα άκρως σημαντικό θέμα είναι η δημοσιοποίηση του οριστικοποιημένου καταλόγου δικαιούχων με βάση το κριτήριο της αίτησης αποχώρησης, βάσει των κινητοποιήσων που κάναμε για να ανατρέψουμε το κατάπτιστο καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με δόλια μέσα. Ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο όταν ολοκληρωθεί. Μέχρι σήμερα δεν υλοποιεί την υπόσχεσή του και για αυτό έχουμε προβεί σε ενέργειες προς τη κατεύθυνση αυτή. Σπεύδω να σας ενημερώσω ότι μετά από ενέργειές μου έχουν εκδοθεί αποφάσεις και γνωματεύσεις των αρμόδιων Αρχών ( Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Νομικές Υπηρεσίες ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και εντολές Εισαγγελέα Πρωτοδικών), με τις οποίες αίρονται οι όποιες αμφιβολίες των Υπηρεσιών για παράδοση στοιχείων συνταξιούχων, όπωςτο ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία συνταξιοδότησης και η ημερομηνία που η Υπηρεσία εξέδωσε την οριστική του απόφαση για χορήγηση κύριας σύνταξης και χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, τα οποία χαρακτηρίζουν ως απλά προσωπικά δεδομένα και όχι ευαίσθητα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει δικαστικά όποιος νομίζει ότι θίγεται από πράξεις και παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων και προνομιακή μεταχείρηση κάποιων συναδέλφων σε σχέση με άλλους, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημία ( όλες τις ανωτέρω αποφάσεις και γνωματεύσεις γνωρίζει ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφρομένου συνδέλφου).
Τι εμποδίζει τον Πρόεδρο και δεν δημοσιοποιεί τον οριστικοποιημένο κατάλογο για να εξαφανιστεί κάθε αμφιβολία περί της αξιοκρατικής τήρησης σειράς ποτεραιότητας;;;;.
Συνάδελφοι,ες
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Περιμένουμε την εγκατάσταση του νέου Προέδρου ΤΑΥΤΕΚΩ την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θα είναι το «κλειδί» των εξελίξεων, αλλά και της ανοχής μας. Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν εξελίξεις , ανάλογα με τις προθέσεις του για επίσπευση των διαδικασιών.
Να είστε σε εγρήγορση. Η κοροιδία δεν μπορεί να κρατήσει άλλο πιά!!!!
Ραφαήλ Μεβοράχ

===========================
Πλήρωσε 1 δισ. από τα χρέη του το κράτος και έρχονται και άλλα…

Δύο δισ. θα πέσουν στην αγορά έως τέλος Φεβρουαρίου
Με ρυθμούς 1 δισ. το μήνα κινείται η διαδικασία εξόφλησης ληξιπροθέσμων χρεών του κράτους προς ιδιώτες, δίνοντας έτσι σημαντική ανάσα στην αγορά και τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τα … «άτοκα δάνεια» που έπαιρνε το δημόσιο από αυτούς, στερώντας τους τις πληρωμές, εδώ και δύο χρόνια. «Μερίδα του λέοντος» όμως από τις δόσεις των δανείων για την αποπληρωμή χρεών αποτελούν και οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, αφού ήδη χορηγήθηκαν σχεδόν 2500 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων και πληρώθηκαν μερίσματα δικαιούχων, δηλαδή χρήματα που εμμέσως θα «κινήσουν» επίσης στην αγορά, ως ένα βαθμό.
Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει την πληρωμή αιτημάτων ιδιωτών ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα προχωρούν και οι επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει πως θα επιτευχθεί ο στόχος αποπληρωμής οφειλών ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2013, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
«Ανταποκρινόμαστε έτσι, στο πλαίσιο του εφικτού, στη ζωτικής σημασίας ανάγκη της οικονομίας για ρευστότητα» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας, που επεσήμανε πάντως πως «η αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνεται μεθοδικά, εντατικά, με διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς κανόνες.
Δεν θα πάρουν πίσω ποτέ όλα τα λεφτά τους πολλές επιχειρήσεις      
Σχέδιο για «κούρεμα» χρεών ύψους 1,2 δισ. ευρώ θέτει σε εφαρμογή το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο αποπληρωμής (σε βάθος χρόνου) των οφειλών του κράτους, «σταματάει» στα 8 δισ. ευρώ. Φαίνεται δηλαδή πως η κυβέρνηση θέτει ως στόχο να μην πληρώσει ποτέ τα υπόλοιπα 1,2  από τα συνολικά 9,2 δισ. ευρώ που χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρωθούν μέσα στο α΄ εξάμηνο  τα 5 από τα 9,2 δισ. ευρώ, στο 9μηνο τα 6,5 δισ. και έως τέλος του χρόνου 8 δισ. συνολικά.
Εκεί φαίνεται να σταματά το πρόγραμμα αποπληρωμής χρεών του κράτους, και τελικώς δεν θα αποπληρωθεί το σύνολό τους καθώς θα ακολουθήσει «κούρεμα» κατά τα πρότυπα των οφειλών προς του φαρμακοποιούς (3,5% μεσοσταθμικά). Το κούρεμα των χρεών προς προμηθευτές κυρίως προς τη Υγεία θα κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από 2% έως και 15%
==========================
04/12/2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ξεπαγώνει η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ
Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου


Θετική εξέλιξη στο φλέγον ζήτημα της καταβολής εφάπαξ σε συνταξιούχους της ΔΕΗ δρομολογεί η νομοθετική ρύθμιση (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) που υπογράφτηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους χιλιάδες συνταξιούχους της ΔΕΗ που το περιμένουν εδώ και δυόμισι χρόνια.
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, στον «Π», λέγοντας ότι υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου η αναμενόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προς διόρθωση προηγούμενης εγκυκλίου η οποία άλλαζε τα δεδομένα και δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην καταβολή του εφάπαξ, καθώς με απόφαση του Υπουργού Εργασίας το περασμένο καλοκαίρι που δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2012 (Φ8000/13484/483/28-8-2012) άλλαξε η σειρά προτεραιότητας που έπρεπε να τηρείται για την καταβολή του εφάπαξ. Διότι, όριζε ότι το εφάπαξ θα καταβάλλεται με βάση την οριστική έκδοση απόφασης συνταξιοδότησης του κάθε δικαιούχου και με πανελλαδική σειρά, οπότε δεν ίσχυαν πλέον οι λίστες που τηρούσε το κάθε ΠΕΚΑ με βάση την ημερομηνία εξόδου κάθε συνταξιούχου στη σύνταξη.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Κεφάλαιο Ε΄ Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) που υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου ορίζει ότι: «Το εφάπαξ βοήθημα στους ασφαλισμένους του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ χορηγείται σύμφωνα με την ημερομηνία αποχώρησής τους από την υπηρεσία και υπό την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί η απόφαση απονομής κύριας σύνταξης από τον ασφαλιστικό τομέα», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης. Τόνισε ότι με την απόφαση αυτή αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, καθώς συνταξιούχοι που δεν ενέπιπταν στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης ή είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατάφερναν να προηγούνται στη σειρά καταβολής του εφάπαξ, άσχετα με το χρόνο αποχώρησής τους από την ενεργό υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται ότι την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 30ης Νοεμβρίου είχε προαναγγείλει ο κ. Ανδρεάδης μιλώντας στις 23 Νοεμβρίου στον «Π», δηλώνοντας ότι «επίκειται η έκδοση νέας νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργού Εργασίας για την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος», λέγοντας συγκεκριμένα: «Τελούμε εν αναμονή της ρύθμισης αυτής από τον υπουργό Εργασίας που θα άρει την προηγούμενη απόφασή του και θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς, καθώς μέχρι τότε παγώνει εκ νέου η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος». Είχε εξηγήσει μάλιστα ότι με την απόφαση του Αυγούστου αλλά και με τα γνωστά προβλήματα υποχρηματοδότησης του ΤΑΥΤΕΚΩ συνέπεια ήταν να μην έχουν πάρει ακόμη το εφάπαξ άνθρωποι που βγήκαν στη σύνταξη από τον Μάρτιο του 2010, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των δικαιούχων μέχρι 31/12/2011 ανέρχονταν σε 675 μονάχα στην περιοχή της Εορδαίας (ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας), ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των δικαιούχων από την 1η Ιανουαρίου του 2012 μέχρι σήμερα. Ο κ. Ανδρεάδης είχε υπογραμμίσει ακόμη ότι το εφάπαξ καταβάλλεται ούτως ή άλλως κουτσουρεμένο, καθώς λόγω μνημονίου ισχύουν μειώσεις ύψους 25% στο εφάπαξ όσων βγήκαν στη σύνταξη το 2010 και ύψους 30% σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος», προκειμένου να ενημερώσει τους συνταξιούχους της ΔΕΗ για τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολόγησε η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους ασφαλισμένους του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.

Ρ.Β.
====================================
Πύργος: Σε διαθεσιμότητα έξι υπάλληλοι της ΔΕΗ!
Βαρύ κλίμα φαίνεται να επικρατεί από χθες στη ΔΕΗ Πύργου καθώς έξι συνολικά υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Οι ίδιοι υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπονται και στη δικαιοσύνη γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με το patrisnews.com η εξέλιξη αυτή δημιουργεί και λειτουργικά προβλήματα στην επιχείρηση που από σήμερα θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις για την επάρκεια του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πελατών της.
======================================
Αμαρτωλές «συνευρέσεις» των συνδικαλιστών της ΔΕΗ
Η «συνεύρεση» ως όρος, είναι κοινός στην ιατρική, τη νομική ορολογία, την ηθική, αλλά και στην κοινή γλώσσα, εκφράζοντας την ερωτική πράξη είτε αυτή γίνεται κοινή συναινέσει, είτε με εξαναγκασμό (βιασμός), είτε επί πληρωμή (πληρωμένος έρωτας, προσφορά υπηρεσιών από εκδιδόμενη σε οίκο ανοχής, bordel στα γαλλικά).
Όταν ο τίτλος «Συνεταιριστική Συνεύρεση», αντιστοιχεί σε συνδικαλιστική παράταξη που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της συμμετέχουν στο Δ.Σ. προμηθευτικού συνεταιρισμού, μπορεί να περιμένει κανείς ότι σε αυτόν δεν θα γίνεται της…Πόπης;
Έτσι ακριβώς. Αυτό γίνεται στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, πληρώνουν κάθε μήνα 6 ευρώ έκαστος, υπέρ του Συνεταιρισμού. Η διοίκηση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων φανταζόμαστε, προσφέρει στους εργαζόμενους δωροεπιταγές που υποχρεωτικά θα πρέπει να εξαργυρωθούν στα καταστήματα του Συνεταιρισμού. Όμως, ο συνεταιρισμός «μπαίνει μέσα», χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, και όπως καταγγέλλουν επωνύμως συνδικαλιστές μη προσκείμενοι στο σύστημα Φωτόπουλου (το οποίο υπερβαίνει ιδεολογικές οριοθετήσεις) λειτουργεί όχι υπέρ των χαρατσωμένων μελών του, αλλά υπέρ των υπαλλήλων του, της διοίκησής του και γενικότερα της «παρέας».
Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου Σπάρτακος (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις μονάδες παραγωγής και είναι το αντίπαλο δέος στο σύστημα Φωτόπουλου), φέτος τις γιορτές, δέχτηκε δεκάδες διαμαρτυρίες για την «απίστευτα ελάχιστη ποικιλία των προϊόντων τα οποία και τιμώνται με υπερβολικά μεγάλα ποσά ενώ οι περιπτώσεις έλλειψης εξυπηρέτησης έρχονται να προστεθούν και να συμπληρώσουν την βεβαρημένη και αρνητική εικόνα».
Περιττεύει να επισημάνουμε, ότι τα κάποια εκατομμύρια που εισρέουν στο συνεταιρισμό, διαχειρίζονται «απόμαχοι» συνδικαλιστές, που αφού επί χρόνια κόπιασαν για τα δίκαια των εργαζομένων, τώρα περνούν τον καιρό τους μοιράζοντας δουλειές και σε εταιρείες πρώην συνδικαλιστών (ασχέτως παράταξης).
Μετά τη ΓΕΝΟΠ, μήπως είναι καιρός να ξεσκονίσει τα κιτάπια του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων ΔΕΗ ο Λέανδρος Ρακιτζής;

Read more: http://rizopoulospost.com/amartoles-sinevreseis-sindikaliston-deh/#ixzz2JYrma2oe
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: