Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ξεμπλοκάρει ξανα η καταβολή του εφάπαξ για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ !!!!!!!!!!!!!!


Ξεμπλοκάρει ξανα η καταβολή του εφάπαξ για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ   !!!!!!!!!!!!!!
Μετά την πανηγυρική μας δικαίωση.Ξανα Δρομολογείται η καταβολή του εφάπαξ.

«Σπάρτακος»: Από την επόμενη εβδομάδα η καταβολή του Εφάπαξ στους συνταξιούχους της ΔΕΗ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (πιθανότατα ακόμα και από την Τρίτη 5 Μαρτίου) αναμένεται να συνεχιστεί η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους, διαδικασία που διεκόπη εξαιτίας της μη ψήφισης του προϋπολογισμού.
Ωστόσο σήμερα ο προϋπολογισμός υπεγράφη από το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων και τη Δευτέρα 4/3, άμα τη επιστροφή του αρμοδίου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση από το εξωτερικό, που θα υπογραφεί και από τον ίδιο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα διευθετηθεί το όλο ζήτημα επιτρέποντας τη συνέχιση της καταβολής.


===============================
Προσφεύγει, πάλι, κατά της ΔΕΗ η Κομισιόν για το λιγνίτη
Ζητά αναίρεση της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου που είχε δικαιώσει τη ΔΕΗ για τα δικαιώματα εξόρυξης
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει, παρότι έχασε την υπόθεση στο Γενικό Δικαστήριο, το θέμα του μονοπωλίου της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Ειδικότερα, ζητά από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) την αναίρεση των δύο προηγούμενων ευνοϊκών αποφάσεων του Γενικού Δικαστηρίου προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι εκτιμήσεις του στρεβλώνουν και παρερμηνεύουν τα αποδεικτικά στοιχεία και αλλοιώνουν τη βάση των αποφάσεών της».

Η ιστορία ξεκινά το 2008, όταν η Επιτροπή έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και των κρατικών ενισχύσεων, διατηρώντας σε ισχύ προνομιακά δικαιώματα υπέρ της ΔΕΗ για την εκμετάλλευση λιγνίτη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή δημιουργείται ανισότητα ευκαιριών μεταξύ επιχειρήσεων όσον αφορά στην πρόσβαση σε λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, και παρέχεται στη ΔΕΗ η δυνατότητα να διατηρεί ή να ενισχύει τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά χονδρικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Γι΄ αυτό είχε εκδώσει την απόφαση C(2008) 824 και στη συνέχεια η Ελλάδα της κοινοποίησε τα μέτρα που προτίθετο να λάβει.

Το 2009, η Επιτροπή κήρυξε τα μέτρα αυτά δεσμευτικά για την Ελλάδα μέσα στο χρονικό πλαίσιο που τέθηκε με νέα απόφαση [C(2009) 6244].

Στη συνέχεια, η ΔΕΗ, με ξεχωριστές προσφυγές ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου, ζήτησε την ακύρωση τόσο της απόφασης του 2008 όσο και της απόφασης του 2009. Το Γενικό Δικαστήριο, με δύο αποφάσεις στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 (Τ-169/08 και Τ-421/09) έκανε δεκτά τα αιτήματα της ΔΕΗ και ακύρωσε τις δύο αποφάσεις της Επιτροπής.

Ο λιγνίτης είναι ορυκτό με κύριο στοιχείο τον άνθρακα που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ελλάδα είναι ο πέμπτος παραγωγός λιγνίτη στον κόσμο και ο δεύτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Γερμανία.

Τα πρώτα δικαιώματα αναζητήσεως και εκμεταλλεύσεως του λιγνίτη σε δημόσια κοιτάσματα χορηγήθηκαν στη ΔΕΗ με νομοθετικό διάταγμα το 1959 και με τον μεταλλευτικό κώδικα του 1973.

Τα δικαιώματα αναζητήσεως και εκμεταλλεύσεως δύνανται να χορηγηθούν από την Ελληνική Δημοκρατία κατόπιν διαδικασίας υποβολής προσφορών ή χωρίς υποβολή προσφορών αλλά μέσω συμβάσεως εγκρινόμενης με ειδικό νόμο του Κοινοβουλίου, ή ακόμη με απευθείας ανάθεση σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

Το σύνολο των αποθεμάτων των εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων λιγνίτη στην Ελλάδα εκτιμάται σε 3.255 περίπου εκατομμύρια τόνους. Στη ΔΕΗ παραχωρήθηκαν δικαιώματα για 2.000 εκατομμύρια τόνους αποθεμάτων περίπου. Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούνται από ελληνικό λιγνίτη ανήκουν όλοι στο ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωση σήμερα, Πέμπτη, του ΔΕΕ επισημαίνονται τα εξής: «Το Δικαστήριο μπορεί να επιληφθεί αιτήσεως αναιρέσεως, η οποία περιορίζεται σε νομικά ζητήματα, κατά αποφάσεως ή διατάξεως του Γενικού Δικαστηρίου. Καταρχήν, η άσκηση αναιρέσεως δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Εάν είναι παραδεκτή και βάσιμη, το Δικαστήριο αναιρεί την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.

»Στην περίπτωση που η υπόθεση είναι ώριμη προς εκδίκαση, το Δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί το ίδιο οριστικά επί της διαφοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, αναπέμπει την υπόθεση στο Γενικό Δικαστήριο, το οποίο δεσμεύεται από την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο στο πλαίσιο της αιτήσεως αναιρέσεως».
===================================
Κοζάνη: Επίσκεψη του Προέδρου της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ
Με τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, συναντήθηκε το πρωί, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Μπίντζας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην περιοχή και ενημερώνει τους διοικητικούς υπαλλήλους της επιχείρησης, για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα που τους απασχολούν. Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης, αναφέρθηκε και στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον κ. Ρωμανιά, ο οποίος έκανε λόγο «για αντισυνταγματικούς νόμους και ρυθμίσεις σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων»που χαρακτήρισε «κλοπή» από το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο των εργαζομένων.
==================================
Αγώνας ενημέρωσης για να μην ξεπουληθούν τα εργοστάσια της ΔΕΗ σε Κομοτηνή και Δράμα
28.02.2013
Οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν τα εργοστάσια να δοθούν σε «συσκευασία δώρου» στα ξένα συμφέροντα που θα επιδιώξουν την εξαγορά της ΔΕΗ

Ο Σάββας Σιδηρόπουλος κατά την παρέμβασή του στο περιφερειακό συμβούλιο
Αγώνα ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών φορέων ξεκινά η τοπική διοικούσα επιτροπή της Ένωσης Τεχνικών της ΑΗΣ Κομοτηνής. Οι εργαζόμενοι με παρέμβαση τους, στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το βράδυ της Τρίτης, ενημέρωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος πώλησης του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και αυτού της Δράμας.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

«Μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας και τολμώ να πω τους φόβους μας», είπε ο Σάββας Σιδηρόπουλος πρόεδρος τοπικής διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Τεχνικών της ΑΗΣ Κομοτηνής, στην παρέμβαση του στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο ίδιος τόνισε ότι, «φαίνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για εξελίξεις που αφορούν την κοινωνία μας, τη Θράκη». Έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα που περιλαμβάνει την πώληση των δύο αυτών μονάδων, αν και είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση ηλεκτρισμού και την τοπική κοινωνία. «Ακούγεται εδώ και τρία χρόνια ότι ο ΑΗΣ Κομοτηνής είναι μία από τις μονάδες της ΔΕΗ που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Αυτό τελευταία έχει γίνει πολύ έντονο και φοβόμαστε ότι ισχύουν αυτά που ακούγονται». Μέσα στις προς πώλησης εργοστασιακές μονάδες της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και ο «θησαυρός» της ΔΕΗ, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Δράμας πρόσθεσε ο κ. Σιδηρόπουλος. Οι δύο αυτές μονάδες είναι οι δυο μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα τελευταία 100 χρόνια, ανέφερε ο εκπρόσωπος των τεχνικών και πρόσθεσε «καθορίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της περιοχής, τη σταθερότητα του δικτύου». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα εργοστάσια, μαζί με τους σταθμούς παραγωγής υπάρχουν τα φράγματα της Γρατινής και Νέστου τα οποία τροφοδοτούν νερό τις γύρω περιοχές, ενώ στα σκαριά βρίσκονται σημαντικές επενδύσεις που θα ενισχύουν το ρόλο της ΔΕΗ, σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ

«Υπάρχει σχέδιο υδροδότησης του δήμου Κομοτηνής από το φράγμα της Γρατινής αρκετά προχωρημένο. Ποια θα είναι η κατάληξη αν το εργοστάσιο πέσει σε ξένα χέρια; Από την άλλη υπάρχει απόφαση εδώ και πολλά χρόνια από σωματεία της ΔΕΗ να προχωρήσει η τηλεθέρμανση στο δήμο Κομοτηνής, που σημαίνει φθηνή θέρμανση στους δημότες. Όταν έγινε η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου εμείς ήμασταν αισιόδοξοι ότι το έργο θα προχωρήσει, παρόλα αυτά τα μηνύματα που μας έρχονται είναι απογοητευτικά.

Η τηλεθέρμανση θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας και έτσι ο σταθμός δε θα είναι ελκυστικός για την ιδιωτικοποίηση». Κατά την παρέμβαση του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ξεκαθάρισε πως οι θέσεις εργασίας έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν απειλείται μία τεράστια επένδυση που αφορά συνολικά τη Θράκη. «Μπορεί ο κόσμος να μη γνωρίζει αλλά εμείς ξέρουμε τι προσφέρουν αυτοί οι δύο σταθμοί σε Κομοτηνή και Δράμα στις περιοχές τους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Σιδηρόπουλου, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν είναι μία απλή πώληση, είναι ένα σχέδιο το οποίο τρία χρόνια υποσκάπτεται.
Ο σταθμός Κομοτηνής λειτουργεί σε μία αγορά ενέργειας στην οποία λες και κάποιος σκέφτεται τρόπους ώστε αυτός ο σταθμός να μην είναι ανταγωνιστικός».

Κατά την άποψη των εργαζομένων υπάρχει ένα σχέδιο, να δημιουργηθεί μία εταιρία παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, σε ένα τόξο στη Βόρεια Ελλάδα και πρέπει να προσεχθεί σε ποια χέρια θα πέσουν οι  πλουτοπαραγωγικές πηγές. Περαιτέρω οι εργαζόμενοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα εργοστάσια Κομοτηνής και Δράμας να δοθούν σε «συσκευασία δώρου» στα ξένα συμφέροντα που θα επιδιώξουν την εξαγορά μέρους της ΔΕΗ.
Για το λόγο αυτό πρόκειται να ξεκινήσουν αγώνα ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των αρχών, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο ξεπουλήματος τους.

Όλγα Τσιούλφα
===============================
Κ. Μαρκόπουλος: "Η ΔΕΗ να μειώσει το λειτουργικό της κόστος"
από το Γραφείο Τύπου

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, στην απάντηση του σε ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα «Η Διοικητική αδράνεια της Δ.Ε.Η. αυξάνει το κόστος του ρεύματος», αναγνωρίζει πως η Δ.Ε.Η. έχει δυνατότητα να εξορθολογήσει το λειτουργικό της κόστος.
Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός αναφέρει πως λήφθηκε υπόψη η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), την οποία επικαλείται στην ερώτηση του ο κ. Μαρκόπουλος, και με απόφαση του Υπουργού στις 10/01/2013, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του ανακτήσιμου υπέρ της Δ.Ε.Η. ποσού από τους καταναλωτές, ώστε να δοθεί κατεύθυνση στη Δ.Ε.Η. να προχωρήσει σε επιπλέον εξορθολογισμό της λειτουργίας της.
Η διοίκηση της Δ.Ε.Η. στο επισυναπτόμενο στην απάντηση έγγραφο της, περιορίζεται στο να δηλώνει την αδυναμία της να εφαρμόσει επιχειρηματικές μεθόδους που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες στην διαχείριση της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών CO2 , επικαλούμενη τα μειωμένα χρηματικά διαθέσιμα της επιχείρησης και το άσχημο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Δεν αναφέρει επί της ουσίας τίποτε για προσπάθεια να μειωθούν τα υπόλοιπα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης πέραν της μείωσης της μισθοδοσίας.
Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν οι καταναλωτές είναι ότι, λόγω της ίδιας προαναφερθείσας απόφασης, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τις χρεώσεις τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος για το 2013, πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς στη Δ.Ε.Η.
Για άλλη μια φορά δίνεται η εντύπωση στον πολίτη, ότι ακόμη και αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης το κράτος αδυνατεί να λειτουργήσει με ιδιωτικοεπιχειρηματικά κριτήρια ώστε να επικεντρώνεται στο «νοικοκύρεμα» του λειτουργικού κόστους. Αν φταίει η πολιτική ηγεσία ή ο διοικητής που διόρισε η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή αφήνει αδιάφορο τον φτωχοποιημένο Έλληνα. Το αποτέλεσμα παραμένει ότι πάλι αυτός πληρώνει…
Tromaktiko
===========================
ΔΕΗ: Προς έκτακτη Γ.Σ. οδεύει η έγκριση για "Πτολεμαΐδα 5"

 
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τη σύμβαση κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 από τη ΔΕΗ, προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα. Η παρέμβαση αυτή, για την οποία χθες ενημερώθηκε η ΔΕΗ, οδηγεί όπως όλα δείχνουν σε αναβολή την υπογραφή της σύμβασης που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ Σπάρτακος το οποίο σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενο σε «τορπίλη» στη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 1,4 δισ. ευρώ που έγινε ποτέ στη χώρα και κάνει λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της πραγματοποίησης του έργου. «Ενώ έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 9 Μαρτίου (και αφού επί μακρόν πέρασε τα μύρια όσα) η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης για την ανάθεση της κατασκευής της λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» οι πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο αθέμιτες και παντελώς αναιτιολόγητες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» προκειμένου να αποτραπεί υπογραφή της σχετικής σύμβασης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπάρτακος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η ΔΕΗ προσανατολίζεται να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης αφότου συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ώστε να υπάρξει τοποθέτηση και του ελληνικού δημοσίου και φυσικά να υπάρχει η απαραίτητη κάλυψη προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ο διαγωνισμός πήγε καλά, είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Το έργο αυτό είναι το μέλλον της ΔΕΗ».

Σημειώνεται ότι στη φάση που διανύουμε υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις και στο μέτωπο της χρηματοδότησης του έργου αφού έχουν ξεπεραστεί μερικώς οι σκόπελοι που υπήρχαν μέχρι πριν λίγους μήνες, όταν και υπήρχε απαγορευτικό για οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την Ελλάδα από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πλέον οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Πηγή:www.capital.gr
================================
Ανοικτή επιστολή του Νέου Γενικού Γραμματέα της ΕΤΕ-ΔΕΗ, Εμμανουήλ Τωμαδάκη


Συνάδελφοι

Την ώρα που συνεχίζεται να  χάνονται κατακτήσεις και νόμιμα δικαιώματα ετών, την ώρα που οι κυβερνήσεις επιμένουν να διαλύουν το κοινωνικό κράτος, εμείς ως Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε και να  ανασυνταχθούμε αφήνοντας  πίσω τις ιδεολογικές μας διαφορές και όσα μας χωρίζουν διότι μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι  μπορούμε αντιμετωπίσουμε τις ανελέητες επιθέσεις που δεχόμαστε από τους υπηρέτες της τρόικας.

   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΕΤΕ-ΔΕΗ δεν είναι απλά ένα ακόμα μαχητικό συνδικαλιστικό σωματείο που απλά διεκπεραιώνει το ρόλο της. Η ΕΤΕ –ΔΕΗ είναι κτισμένη από εργαζόμενους του μόχθου, του κινδύνου, της σκληρής δουλειάς  που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα –γράμματα για να  φωτίζονται τα σπίτια, τα καταστήματα και τα χωριά όλης της χώρας.
Οι δεκάδες νεκροί συνάδελφοί μας που χάθηκαν άδικα την  ώρα του καθήκοντος και το αίμα τους έχει ποτίσει ετούτη την ιερή γη πρέπει να αποτελούν τον οδηγό για νέους αγώνες, αντίσταση και ανατροπές.

Έχουμε την ιστορική ευθύνη αλλά και την υποχρέωση απέναντι σε όλους τους τεχνίτες και εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ(ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΝΑΕΩΣΙΜΕΣ) να τους υπερασπιστούμε και να ξανανιώσουν ότι έχουν δίπλα τους ένα ισχυρό σύλλογο που θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις σύσσωμο και ενωμένο για να αναδείξει με συνεπή τρόπο την αγωνιστικότητα αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητα του.
Συνάδελφοι σας ευχαριστώ ειλικρινά και είμαι συγκινημένος για την τιμή που μου έκανε το Δ.Σ. της ΕΤΕ-ΔΕΗ  να με εκλέξει νέο Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου μας. Το φορτίο της ευθύνης είναι βαρύ και δύσκολο όμως πιστεύω ακράδαντα στην δυναμική και στην ιστορική συνέχεια  αυτού του συλλόγου και θα δώσω όλη μου την ψυχή να πολεμήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα για να ανακτήσουμε όσα μας στέρησαν οι πολιτικές του μνημονίου.
Πιστεύω ότι με την χρήσιμη βοήθεια του Δ.Σ. της ΕΤΕ-ΔΕΗ αλλά και την πολύτιμη συνεργασία των απλών μελών μας θα παλέψουμε να αλλάξουμε σελίδα και να κερδίσουμε τις νέες μάχες που έρχονται.
Καλό μας αγώνα!
=============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: