Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων



Νέα συνδικαλιστική παράταξη ίδρυσε ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ονομάζεται «ΕΜΕΙΣ» και αποτελείται από πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ


Τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης, ενόψει του επικείμενου 35ου Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, εξήγγειλαν συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και κλαδικών ομοσπονδιών, που έως σήμερα ήταν προσκείμενα στην ΠΑΣΚΕ.
Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, που φιλοδοξεί να «ανατρέψει» στο Συνέδριο τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, αλλά και η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου.
Η νέα παράταξη έχει τον τίτλο «Εμείς» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), ενώ στη διακήρυξή της υποστηρίζει, ότι είναι «κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στην ίδια διακήρυξη ασκείται κριτική στη σημερινή ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ καταγγέλλονται «φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία».

Η διακήρυξη εγκρίθηκε σε διάσκεψη στη Χαλκίδα, στην οποία συμμετείχαν οι 38 από τους 450 εκλέκτορες, που συγκροτούν το σώμα του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Στην ίδια συνδιάσκεψη εξελέγη η προσωρινή συντονιστική επιτροπή της παράταξης.

Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Μιχάλης Κουρουτός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Στάβυ Σαλουφάκου πρόεδρος ΕΚΑ, Μεταξία Στεκουλέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Νίκος Φωτόπουλος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ακόμη, ο Νίκος Ορφανός, πρώην μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μέλος του Δ.Σ του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και ο Στέφανος Μπασινάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
====================

====================
Ν. Παναγιωτόπουλος: «Δεν υπάρχουν κεκτημένα» στα εργασιακά
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή
«Δεν υπάρχει, κύριοι, αυτή τη στιγμή η λογική του κεκτημένου. Όλα αλλάζουν. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Πρέπει να τρέξουμε και να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές», δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος προκαλώντας αίσθηση μεταξύ των βουλευτών όσον αφορά τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χρ. Κατσώτη, είπε ότι «αν λειτουργήσουμε στη λογική του κεκτημένου θα περνά ο χρόνος και κάθε φορά θα βλέπουμε, όταν τα επανεξετάζουμε, ότι έχουμε όλο και λιγότερα απ’ αυτά που είχαμε την τελευταία φορά που τα εξετάσαμε γιατί δεν προσαρμοστήκαμε, όχι γιατί είναι κακή μια κυβέρνηση και καλή μια αντιπολίτευση, ή γιατί είναι καλή η Αριστερά και ανάλγητη η Δεξιά».

«Μαντρόσκυλα» και «σκυλάκια του καναπέ»

Ο κ. Κατσώτης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «η νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιχειρήσεων» και μάλιστα είπε απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Εργασίας: «Ξέρουμε ότι είστε τα ΄΄μαντρόσκυλα΄΄ των επιχειρηματιών. Αυτούς υπηρετείτε, για αυτούς δουλεύετε». Η φράση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της προεδρεύουσας κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «μαντρόσκυλα» από τα πρακτικά. «Πέστε στους εργαζόμενους ότι δεν νοιάζεστε για αυτούς αν απολύονται, αν μειώνονται οι μισθοί τους, αν είναι στα κάτεργα», συνέχισε ο κ. Κατσώτης με αφορμή την ερώτηση που είχε υποβάλλει για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης» και την τύχη των εργαζομένων σε αυτόν εξαιτίας των απολύσεων που έχουν γίνει λόγω της άρνησής τους να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε εποχιακή απασχόληση.

«Εδώ πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση. Επομένως, δεν θα διατάξουμε εμείς ως κράτος τι να κάνει για να λειτουργήσει με τον τρόπο που επιλέγει για να λειτουργήσει», απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «από κει και πέρα θα εφαρμόσουμε την εργατική νομοθεσία και θα εξαντλήσουμε τα μέσα πίεσης όταν διαπιστώνουμε παραβίαση δικαιωμάτων». Απαντώντας δε στα περί «μαντρόσκυλων», είπε: «Αν αρχίσει ο καθένας να επικαλείται παραλληλισμούς με χαρακτηρισμούς από το ζωικό βασίλειο, θα το πάμε μακριά. Δεν ενδιαφέρει τους εργαζομένους που μας ακούν, αν εγώ είμαι μαντρόσκυλο, εσείς σκυλάκι του καναπέ κλπ.».

===============================
ΔΕΗ: Ο κ. Κωνσταντίνος Δόλογλου νέος αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
Τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δόλογλου, εκτελεστικό μέλος και Κωνσταντίνο Ζωντανό, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος, εξέλεξε ως μέλη του Δ.Σ. το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., κατά τη συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου 2013, σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και για το υπόλοιπο της θητείας των, ήτοι μέχρι 29/06/2013.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Δόλογλου ως αντιπροέδρου του Δ.Σ.
Μετά τα πιο πάνω, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:
- Ζερβός Αρθούρος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 20.12.2015.
- Δόλογλου Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Αικατερινάρη Ουρανία του Νικολάου - Παρμενίωνα, Σύμβουλος, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Αλεξάκης Παναγιώτης του Δημητρίου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 17.12.2015.
- Αντωνίου Ηλίας του Αγαθαγγέλου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Βασιλογεώργης Χαρίλαος του Δημητρίου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Βερνίκος Νικόλαος του Αλεξάνδρου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Ζωντανός Κωνσταντίνος του Θεοδώρου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 29.6.2013.
- Θωμόγλου Παύλος του Κοσμά, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, με θητεία έως τις 17.12.2015.
Πηγή:www.capital.gr
=============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: