Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οι χώροι εργασίας μετατρέπονται ραγδαία σε σύγχρονα “εργασιακά Νταχάου”


Δεν είμαστε ανάλγητοι 

====================================


====================
 Οι χώροι εργασίας στους ΑΗΣ μετατρέπονται ραγδαία σε σύγχρονα “εργασιακά Νταχάου”

 Πριν το αίμα παγώσει από το θανατηφόρο ατύχημα τον περασμένο Δεκέμβριο στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου, ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε την τρίτη στο ΑΗΣ Αμυνταίου  με θύμα αυτήν την φορά τον συνάδελφο Αλέξη Τσουτσουλάκη 24 ετών που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση!

Ο συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά όταν ο ταινιόδρομος, στον οποίο εκτελούσε μαζί με δυο συναδέλφους του έκτακτους (με 8μηνη σύμβαση) εργασίες αλλαγής ραούλων, “πήρε μπροστά” και τους παρέσυρε!!!!

Τα ερωτηματικά που εκ των πραγμάτων μπαίνουν είναι πολλά και σοβαρά!

Γιατί δεν υπήρχε μαζί με τους έκτακτους (και άπειρους) συναδέλφους, αρχιτεχνίτης ή έστω παλιός  έμπειρος τεχνίτης από το μόνιμο προσωπικό;
Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη και ασφαλής διαδικασία που ισχύει για τις εργασίες σε ταινιόδρομους και είναι η έκδοση άδειας με ασφάλιση ώστε να μην μπορεί κανένας να ξεκινήσει τον ταινιόδρομο;
Ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις εργασίες στο ταινιόδρομο από τον υπεύθυνο της ΔΕΗ που τους έδωσε εντολή να κάνουν αυτές εργασίες;
Θα έπρεπε σ αυτού του είδους τις εργασίες να συμμετέχει ο συνάδελφος που τραυματίστηκε αφού ήταν με δίμηνη σύμβαση πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει το χρόνο ούτε να εκπαιδευτή ούτε να αποκτήσει εμπειρία;


Η τρόικα, η ΕΕ και η κυβέρνηση ως πειθήνιο όργανό τους διατάσσουν (αδιαφορώντας ακόμα και για τους κινδύνους των εγκαταστάσεων αλλά κυρίως της ανθρώπινης ζωής) να μη γίνουν προσλήψεις παρότι έχουμε χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις και τα μέτωπα της παραγωγής έχουν  αδειάσει στην κυριολεξία  αφού το προσωπικό μειώθηκε πάνω από 120%!

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί! Είναι εγκληματίες και πρέπει να πληρώσουν!

Όμως συνένοχος στα εγκλήματα αυτά είναι και η διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και οι διευθυντές σταθμών και ορυχείων που δέχονται να λειτουργήσουν τις εγκαταστάσεις με αυτές τις συνθήκες , δηλαδή χωρίς έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αλλά με έκτακτους και εργαζόμενους σε καθεστώς μεσαίωνα από τους εργολάβους που δεν τους χορηγούν ούτε καν τα ατομικά εφόδια ασφαλούς εργασίας!

Οι χώροι εργασίας μετατρέπονται ραγδαία σε σύγχρονα “εργασιακά Νταχάου”

Κάνοντας και την αυτοκριτική μας τονίζουμε ότι τεράστιες είναι και οι ευθύνες των Συνδικάτων και των Συνδικαλιστών αλλά κυρίως της “συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας” που γνωρίζει τους εργασιακούς χώρους μόνο μέσα από φωτογραφίες
Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη”
===================
Απαγόρευση συμψηφισμού από τη ΔΕΗ σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ
Καταχρηστική και παράνομη χαρακτηρίζει την πρακτική η ΡΑΕ

Αθήνα
Σε απαγόρευση του συμψηφισμού από πλευράς της ΔΕΗ των εισπράξεων και πληρωμών μεταξύ των δραστηριοτήτων παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αντίστοιχα προχώρησε με απόφαση της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) καθώς έκρινε ότι δε συμβαδίζει με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας της αγοράς.

Μετά από την καταγγελία της εταιρείας Elpedison (κοινοπραξία μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και της γάλλο-ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Edison), η ΡΑΕ αποφάσισε ότι το δικαίωμα διενέργειας συμψηφισμού ποσών, που ως τώρα πραγματοποιούσε αυτοβούλως η ΔΕΗ, θα έχει στο εξής μόνο ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) ενώ αντίθετα, τη δυνατότητα αυτή δε θα την έχει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ, «με τις ενέργειες και παραλείψεις της, επιτείνει το υφιστάμενο και συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα των συναλλαγών» και προσθέτει ότι ως παραβάτες θεωρούνται και όσοι εκκαθαριστές ανέχονται «την εν λόγω καταχρηστική πρακτική συμψηφισμού της ΔΕΗ».
==========================

ΔΕΗ: Τοπικές περιφερειακές επιτροπές θα εξετάζουν αιτήματα για διακανονισμό
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΗ δημιουργία τοπικών επιτροπών ανά περιφέρεια, που θα εξετάζουν κατά περίπτωση αιτήσεις για διακανονισμό όσων αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές τους προς ΔΕΗ, προσανατολίζεται η επιχείρηση.
Αυτό προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με συμβάσεις για την προμήθεια μεταφορικών ελαστικών ιμάντων ταινιοδρόμων ορυχείων και λιγνιτικών σταθμών παραγωγής της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο κ. Ζερβός αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, ενώ δήλωσε αντίθετος στη διακοπή ηλεκτροδότησης. «Δεν θέλω να πιστεύω», τόνισε χαρακτηριστικά, «ότι ορισμένα στελέχη μας είναι ανάλγητα, αλλά έχουν ξεπεραστεί και αυτοί από τα πράγματα. Οι αιτήσεις το 2011 για διακανονισμό έφτασαν τις 400.000 ενώ το 2012 ξεπέρασαν τις 700.000. Δεν έχω εικόνα για το 2013. Το ζήτημα είναι υπαρκτό. Το κοιτάμε με προσοχή και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα μέτρα. Θα δημιουργηθούν τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα εξετάζουν κατά περίπτωση όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, αδυνατούν να πληρώσουν και ζητούν διακανονισμό με τη ΔΕΗ.

Υπάρχει η βούληση εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις έρχονται προσπαθούμε να τις τακτοποιήσουμε, πρέπει όμως το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε συνολικά».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου έκανε γνωστό ότι το πρώτο δίμηνο του 2013 έχει επιτευχθεί ο στόχος για το κοινωνικό τιμολόγιο καθώς οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 500.000. «Αυτό δείχνει», σημείωσε, «ότι ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει τι προσφέρει το κοινωνικό τιμολόγιο και πως για τη σύνδεσή του δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

    Τέλος, αναφορικά με την κλοπή μετασχηματιστών, ο κ. Ζερβός δήλωσε πως «είναι σε εξέλιξη συνεργασία της ΔΕΗ και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αντιμετωπίζει αυστηρά το φαινόμενο αυτό, αλλά κυρίως τα παράνομα χυτήρια και τους μεσάζοντες. Εκείνο το κύκλωμα πρέπει να πιαστεί. Επίσης είναι σε εξέλιξη  πολύ στενή σχέση και συνεργασία με αστυνομία και με τοπικά γραφεία της ΔΕΗ ώστε να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

===========================
Αντιδρούν στα σχέδια της ΔΕΗ για ειδικές επιτροπές

Νίκος Τσιαμτσίκας


Σφοδρότατη σύγκρουση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκαλεί η ανακοίνωση της επιχείρησης περί συστάσεως ειδικών επιτροπών που θα εξετάζουν ποιά νοικοκυριά έχουν πρόβλημα για να τους χορηγούνται περισσότερες δόσεις ή άλλες διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Κώστας Κουτσοδήμος, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός, δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε, έτσι ώστε να μην μετατραπεί η επιχείρηση σε έναν σφοδρό φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τώρα προσπαθεί να τον μετατρέψει σε οργανισμό πρόνοιας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 450.000 που ήταν το 2011, τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ξεπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν αυξηθεί σε περίπου 700.000 μέσα στο 2012.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν γίνει ασήκωτο βάρος για πολλά νοικοκυριά καθώς περιέχουν και το "χαράτσι" για τα ακίνητα. Έτσι, οι προσφυγές για διακανονισμό αυξάνονται καθημερινά με τρομακτικούς ρυθμούς δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω ανεργίας και κρίσης η φοροδοτική ικανότητα του μέσου νοικοκυριού.
===========================
Δελτίο τυπου 13/3/2013

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρακολουθεί με ιδιαίτερο σεβασμό τις ανάγκες και προτάσεις όλων των σωματείων μελών της.

Για το ζήτημα που προέκυψε με την παραίτηση του κ. Αθανασόπουλου και πρώην στελεχών του Δ.Σ της ΔΕΗ, σχετικά με την υπόθεση κατασκευής της μονάδας του Αλιβερίου, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρώτη έχει καταθέσει τις απόψεις της, με ειδική συνέντευξη τύπου η οποία βρίσκεται διαρκώς στην ιστοσελίδα της.

Όσο για τα ζητήματα ηθικής τάξης που αναφέρονται στο δελτίο τύπου πρωτοβάθμιου σωματείου μας, θυμίζουμε πως αποτελούν προτάσεις και διαρκείς αταλάντευτες θέσεις της Ομοσπονδίας.
================================
ΔΕΗ: Τέλη Μαρτίου η έγκριση της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»
Η τελική έγκριση για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αναμένεται να δοθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που συνεδριάζει στις 29 Μαρτίου για τον σκοπό αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την κατασκευή της μονάδας υπεγράφη στην Πτολεμαΐδα το περασμένο Σάββατο, ενάμιση ολόκληρο χρόνο μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, λόγω δυσκολιών στη χρηματοδότηση του έργου που συνδεόταν με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΕΗ προς τους μετόχους, η χρηματοδότηση θα γίνει με συνδυασμό ιδίων και ξένων κεφαλαίων, που περιλαμβάνουν κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο θα καλύπτεται από διεθνή οργανισμό ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων, ή και διμερή δάνεια με εμπορικές τράπεζες - διεθνείς οργανισμούς χωρίς να αποκλείεται και η έκδοση ομολογιακών δανείων. Την οργάνωση του κοινοπρακτικού δανείου έχει αναλάβει η γερμανική KfW, η οποία υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικής κάλυψης του δανείου στον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes. «Μετά την απεμπλοκή του ελληνικού προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2012, ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία εξέτασης του φακέλου από την Euler Hermes και οι διαδικασίες έγκρισης του αιτήματος βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο», αναφέρει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η κατασκευή της μονάδας είναι αναγκαία καθώς η παραγωγική βάση της ΔΕΗ αναμένεται να μειωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια αφενός λόγω της εφαρμογής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αφετέρου λόγω απόσυρσης παλιών μονάδων για λόγους τόσο οικονομικούς (υψηλό κόστος παραγωγής λόγω παλαιότητας) όσο και περιβαλλοντικούς. Συγκεκριμένα, έως το τέλος 2015, θα αποσυρθούν παλαιές μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 2.200 μεγαβάτ (εκ των οποίων 910 MW λιγνιτικές) για λόγους τόσο παλαιότητας όσο και περιβαλλοντικούς.

Η υλοποίηση της σύμβασης θα γίνει σε δύο στάδια: το πρώτο διάρκειας 20-24 μηνών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και το δεύτερο διάρκειας 50 μηνών για την κατασκευή και την εμπορική λειτουργία της μονάδας.

Η «Πτολεμαΐδα 5» θα καταναλώνει λιγνίτη από τα τοπικά ορυχεία της ΔΕΗ, των οποίων τα αποθέματα επαρκούν για όλη την προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας της. Το τελικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1.388.634.137,82 ευρώ και το μεσοσταθμικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται σε 0,06987 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

kathimerini.gr
===============================
Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Μάιο



Ακόμα δύο αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ και μία αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ, όπως έχει μετονομαστεί το τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αναμένονται τους επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας πρέπει εντός των επόμενων εβδομάδων να καταλήξει στο ποσοστό της νέας αύξησης, της δεύτερης μέσα στο 2013, στο πλαίσιο της υποχρέωσης για την εναρμόνιση των τιμών ρεύματος λιανικής με τις τιμές στη χονδρική αγορά. Tα νέα, ρυθμιζόμενα, τιμολόγια θα ισχύσουν ως το τέλος Ιουνίου, οπότε απελευθερώνονται, που σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα μπορεί να αποφασίζει η ίδια για την τιμολογιακή της πολιτική. Εξάλλου, η ΡΑΕ μπορεί το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου να αποφασίσει την εκ νέου αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, κάτω από το βάρος των τεραστίων ελλειμμάτων του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ που αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με μείον 240 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Παρά την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για συγκράτηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, η ανάγκη συμμόρφωσης με το Μνημόνιο, αλλά και η «μαύρη τρύπα» στη ΔΕΗ, που έχει δημιουργηθεί από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος -φθάνουν στα 1,3 δισ. ευρώ- δεν αφήνουν πολλά περιθώρια

Στόχος υπουργείου θα είναι να περιορίσει την αύξηση σε μονοψήφιο αριθμό, τουλάχιστον μεσοσταθμικά. Ωστόσο, παλαιότερες πληροφορίες που έλεγαν ότι η αναπροσαρμογή του Ιανουαρίου ήταν εκείνη που απορρόφησε το μεγαλύτερο τμήμα της συνολικής αύξησης τιμολογίων για το 2013 δεν επιβεβαιώνονται, καθώς τα «νούμερα δεν βγαίνουν», παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Για τον υπολογισμό της επικείμενης αύξησης, για την οποία θα γνωμοδοτήσει η ΡΑΕ, φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στο κόστος της ΔΕΗ, καθώς και για το ύψος της δαπάνης όσον αφορά στα δικαιώματα αγοράς εκπομπής ρύπων, τα οποία, για το τρέχον τρίμηνο τουλάχιστον, είχαν υπολογιστεί υψηλότερα, σε σχέση με τις τιμές που διαμορφώθηκαν στο Χρηματιστήριο.

700.000 οι διακανονισμοί
Στους 700.000 εκτοξεύτηκαν το 2012 οι διακανονισμοί που κάνει η ΔΕΗ με καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, από 400.000 το 2011, δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, προσθέτοντας «δεν γνωρίζω που βρισκόμαστε τους δύο πρώτους μήνες του 2013».

Στο πλαίσιο αυτό, θα συστηθούν τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια στις οποίες θα αναθέσει η ΔΕΗ τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των καταναλωτών που δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών, προκειμένου να κρίνεται κατά περίπτωση η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Ζερβός εξήγησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, «είναι πολύ δύσκολο η ΔΕΗ να διαπιστώσει εάν κάποιος δεν πληρώνει επειδή δεν έχει ή δεν θέλει ή βρίσκεται σε κατάσταση ανέχειας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή, οι αιτήσεις για την υπαγωγή στο Κοινωνικό Τιμολόγιο βρίσκονται περίπου στις 540.000». Ο πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη προσλήψεων, ενώ σχετικά με το μείζων πρόβλημα της κλοπής μετασχηματιστών, είπε ότι η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα εστιάζεται στο κλείσιμο των παράνομων χυτηρίων.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις περί προνομιακής σχέση της επιχείρησης με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε, απέδωσε σε συμπτώσεις τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία, πάντα κατόπιν διαγωνισμού.

imerisia.gr
=================================
ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ...

... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ...
Την ευκαιρία να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών εκτιμάται ότι θα έχουν 250.000 γυναίκες-μητέρες ανήλικων τέκνων που θα εκμεταλλευτούν σειρά ευνοϊκών διατάξεων για να πάρουν σύνταξη από το Δημόσιο, τα Ταμεία των ΔΕΚΟ, ...
των Τραπεζών και το ΙΚΑ.
Βασική προϋπόθεση, πάντως, είναι να έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης (που διαφέρουν ανά ταμείο) και να ισχύει και η ανηλικότητα του τέκνου.
Με τον τρόπο αυτόν η ασφαλισμένη -ακόμα και αν τη στιγμή της θεμελίωσης δεν έχει το όριο ηλικίας- «κλειδώνει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορεί να αποχωρήσει όποτε γίνει 50 ετών (χωρίς στο ενδιάμεσο να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό).
Οι γυναίκες, τις οποίες αφορούν οι διατάξεις, θα αποφύγουν την έξοδο στα 67, που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους 17 χρόνια ταχύτερα από τους νέους ασφαλισμένους.
Τη συνταξιοδότηση, μάλιστα, μπορεί να επισπεύσει η εξαγορά πλασματικών ετών, για όσες γυναίκες έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Δημόσιο ισχύουν και ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων ανάπηρων τέκνων. Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και το ποσοστό αναπηρίας του τέκνου μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταβληθεί σύνταξη σε ηλικία 50 ετών.
===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: