Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

επ' ουδενί η νέα του θέση στο ΔΣ δεν αποτρέπει τον πειθαρχικό του έλεγχο.Στη ΔΕΗ η δικογραφία σε βάρος του Ν. Φωτόπουλου

Τα στοιχεία της δικογραφίας που βαρύνουν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σχετικά με το "πάρτι" επιχορηγήσεων στο σωματείο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, έχουν αποσταλεί από τις δικαστικές αρχές στην ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου η νομική υπηρεσία της επιχείρησης να κρίνει εάν θα πρέπει να κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου "Σπάρτακος", που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, μετά την εκλογή του Νίκου Φωτόπουλου στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ως εκπροσώπου των εργαζομένων, ο πειθαρχικός του έλεγχος του δυσχεραίνεται.
"Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν μπορεί να το παραπέμψει ένας απλός προϊστάμενος - διευθυντής γιατί είναι υποδεέστερος όσον αφορά την ιεραρχία. Άρα κατά συνέπεια, αν είναι να παραπεμφθεί κάποιος και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν μπορεί να παραπεμφθεί από τον προϊστάμενό του" είπε ο Γιώργος Αδαμίδης.
Ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από την μέση, προκειμένου ο Νίκος Φωτόπουλος να εκλεγεί στο 11μελες ΔΣ της ΔΕΗ. Όπως είπε, "επέλεξαν τελευταία στιγμή να δώσουν τη χείρα βοηθείας στο ψηφοδέλτιο στο οποίο ήταν μέσα και ο Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να καταφέρουν τελευταία στιγμή, κατά την ταπεινή μου άποψη μια πισώπλατη μαχαιριά, έτσι ώστε να εκλεγεί ο Ν. Φωτόπουλος όπως όλα δείχνουν".
Πριν από τις εκλογές είχε καλέσει όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, υποστήριξε ο Νίκος Φωτόπουλος μιλώντας στο MEGA ενώ τόνισε πως επ' ουδενί η νέα του θέση στο ΔΣ δεν αποτρέπει τον πειθαρχικό του έλεγχο.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απολογήθηκε για τις επιχορηγήσεις της διοίκησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα, για τα αδικήματα της απάτης και της συνέργειας σε απιστία.
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=31089990
===========================

ΔΕΗ: Αντιδράσεις για την εκλογή του Ν.Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης
Για «ανίερες συμμαχίες» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος»

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της ΔΕΗ προκάλεσε η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπροσώπου των εργαζομένων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. «Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».

Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.
===============================

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΔ ΤΔΕ ΡΟΥΦ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Συνάδελφοι και συναγωνιστές. Οι μάσκες για τον Κο Παπαστάμο και τους
αυλοκόλακες του έπεσαν , μέσα από τις εκλογές της κοινωνικοποίησης των
εκπροσώπων των εργαζομένων .Εκλογές πολύ σημαντικές για τους εργαζόμενους μιας και ο ΑΔΜΗΕ είναι στις πρώτες επιλογές της κυβέρνησης για να ιδιωτικοποιηθεί.
Συνεπώς, ο εκπρόσωπος θα έπρεπε να ήταν ένας δικός μας ,ένας εργάτης ,ένας
εργαζόμενος που θα βλέπει θα ακούει, αλλά με τη συμμετοχή του και τις
παρεμβάσεις του θα εκφράζει τις αποφάσεκ των συναδέλφων οι οποίες θα
παίρνονται από τις γενικές συνελεύσεις και θα μας ενημερώνει για το τι γίνετε μέσ το Δ.Στου ΑΔΜΗΕ.
Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και εκπρόσωπος των εργαζόμενων εκλέχτηκε ο
πιο αυταρχικός και αλαζονικός προϊστάμενο; που πέρασε ποτέ από τη Δ.Σ.Σ.Μ .
Αυταρχικός και αλαζονικός όχι εγωιστικά και αυθαίρετα. Τα προβλήματα μας είναι
εργασιακά και τα αντιμετωπίζουμε ταξικά και συλλογικά. Ένα μέρος όμως των
εργαζόμενων έχει υποστεί την αλαζονεία και την βαρβαρότητα του διευθυντικού

δικαιώματος που ασκεί, σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και γνώμη από αυτή
του Αφέντη , σε όσους τολμούν , αντιδρούν και αναδεικνύουν τις αυθαιρεσίες του Βασιλέα ,σε όσους τολμούν και δεν σκύβουν το κεφάλι στις επιβολές του Ηγεμόνα.
Το αντίτιμο για αυτούς που αντιδρούν, για αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη
και γνώμη, για αυτούς που έχουν το θάρρος και τολμούν να λένε τα πράγματα με
το όνομα τους, για αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι , είναι τα κίτρινα χαρτάκια
που ο « προϊστάμενοτ με περίσσιο θράσος !!! » τα στέλνει στα σπίτια τους, είναι
οι τιμωρίες , είναι το χάσιμο των κλιμακίων από τις μειωμένες βαθμολογίες ,είναι οιαπειλές και οι εκβιασμοί, είναι τα Πρωτοβάθμια τα Δευτεροβάθμια Συμβούλια.
Μπορεί όμως κάποιοι εργαζόμενοι να υπέστησαν την ανάλγητη επίθεση, κύρια όμως
τον συνειδησιακό, ψυχικό και ιδεολογικό βιασμό του προϊσταμένου , κάποιοι άλλοι όμως εργαζόμενοι εν' ενεργεία , αλλά και εργαζόμενοι με συμπληρωμένα
συνταξιοδοτικά δικαιώματα υποτακτικοί και υπόδουλοι , που καθημερινά έδιναν τα διαπιστευτήρια τους στον αφέντη τους ,όχι με λόγια αλλά με έργα, όχι μόνο σε
καιρό ειρήνης αλλά και σε καιρό πολέμου , στο όνομα της παραγοντίστικης
ευνοιοκρατίας και της ιδιοτέλειας του πρόσφεραν τον καλύτερο τους εαυτό.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κύρια οι (εν
δυνάμει) συνταξιούχοι, για να προκαλέσουν στο χώρο του ΡουΦ και της Μεταφοράς ,
εργοδοτικό σωματείο κατά εντολή του εργοδοτικού προστάτη τους ,για να
προκαλέσουν οργανωτική διάσπαση και ιδεολογική αλλοτρίωση , έτσι ώστε μέσα
από την διάσπαση το άτομο να γίνει πιο ισχυρό και από την θέση και του εκπροσώπου των εργαζόμενων πλέον να προστατέψει τα προσωπικά του
συμφέροντα, ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ
Εμείςως παράταξη αδέσμευτη, ανεξάρτητη, με αναφορά στον εργατικό έλεγχο μέσω
της Άμεσης Δημοκρατίας και πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση, θέλουμε να
πιστεύουμε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων (και μόνο έτσι θα τον αναγνωρίζουμε, μόνο έτσι θα τον αντιμετωπίζουμε. Καιόχι ως διευθυντή, με κάθε
σεβασμό στη θέση του διευθυντή) θα είναι εκπρόσωπος στο σύνολο των εργαζόμενων και δεν θα είναι στηριχτής των αυλοκολάκων και των κολαούζων του.
Παρ' όλα αυτά όμως έχουμε σοβαρές επιΦυλάξεις με βάση το βεβαρημένο παρελθόν
του ότι θα χρησιμοποιήσει το θώκο του και τον θρόνο του όχι για την ανάδειξη, όχι
για την αντιμετώπιση , όχι για την πληροφόρηση των προβλημάτων των
εργαζομένων, αλλά για ιδία συμφέροντα και για τα συμφέροντα της αυλής του( των
ανθρώπων που τον στήριξαν με πάθος και σθένος) και όλα αυτά πάντα με το
αζημίωτο. Το χρήμα άλλωστε μας ενώνει. Για ποιόν άλλο λόγο εργαζόμενοι θα πρόσφεραν τέτοιες υπηρεσίες σε έναν Διευθυντή;
Εμείς συνάδελφοι θεωρούμε και πιστεύουμε ότι με τα παραπάνω, προκύπτει ηθικό
ζήτημα και αυτό γιατί δεν συνάδουν ο ρόλος του διευθυντή με αυτόν του εκπροσώπου των εργαζόμενων.
Ο ηθικός νόμος σuνάδελΦοι είναι κατά παράδοση αποδεκτός και καθιερωμένος
άνραφοτ; νόμος, που ισχύει σε μια σύννομη και δημοκρατική κοινωνία
Η ηθική βλάβη συνάδελΦοι που μπορεί να δημιουργηθεί από την έντονη
αντιπαράθεση δεν είναι αποτιμητή μόνο σε χρήμα αλλά και σε αγαθά όπως η προσωπικότητα του ατόμου.
Συνεπώς δεν μπορεί ένας διευθυντής να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και να
εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους, από μια καίρια θεσμική θέση που είναι αυτή των
εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Δ.Σ του ΑΔΜΗΕκαι από την άλλη να εξυπηρετεί
τα συμφέροντα της Διοίκησης . Υπάρχει σύγκρουση σομφερόντων υπάρχει σύγκρουση καθηκόντων, που έρχονται σε αντίθεση που δεν συμβιβάζονται και λειτουργούν αντίρροπα
Συνεπώς πρέπει να παραιτηθεί η από την θέση του διευθυντή η από τη θέση των
εκπροσώπων των εργαζόμενων

Η ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΠΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΕΠΑΔ
ΤΔΕ ΡΟΥΦ ΕΤΕ ΔΕΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΕΤΕΔΕΗ
Διευθυντή Δ.Σ.Σ.Μ
Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ
Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


================================
Η ΔΕΗ προβλέπει νέα έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών
Τους φόβους της ΔΕΗ για νέα έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών «μαρτυρά» η αύξηση κατά… 50% στην πρόβλεψή της για επισφάλειες το 2013!

Η επιχείρηση προχώρησε σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται και μέσα στους τέσσερις, μόλις, πρώτους μήνες του χρόνου, άλλαξε τις προβλέψεις της και αύξησε κατά 50% την εκτίμησή της για τους απλήρωτους λογαριασμούς το 2013.

Συγκεκριμένα, στις προβλέψεις ύψους 228 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης των τιμολογίων ρεύματος, προσέθεσε τώρα επιπλέον 110 εκατ. ευρώ, προσδιορίζοντας πλέον τις προβλέψεις για το 2013 στα… 338 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τη γνωμοδότηση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΡΑΕ, αναφορικά με τον καθορισμό των εύλογων δαπανών της ΔΕΗ για τις ανταγωνιστικές δραστηριότητες της παραγωγής και της προμήθειας, καθώς και για το μέγιστο επιτρεπόμενο για φέτος έσοδο της επιχείρησης. Βάσει ακριβώς αυτών των προβλέψεων, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Μάιο δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πάνω από 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί
Η ραγδαία αύξηση των προβλέψεων για επισφάλειες από τη ΔΕΗ δείχνει την εικόνα που επικρατεί στην αγορά, τόσο λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να πληρώσουν, η οποία επιτείνεται από την απόφαση της κυβέρνησης το «χαράτσι» να συνεχίσει να συνοδεύει, τουλάχιστον για φέτος, τους λογαριασμούς του ρεύματος.
Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και ότι οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδήγησε πρόσφατα τη διοίκηση της ΔΕΗ στο να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για διακανονισμούς στην πληρωμή, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται παρόμοιο νέο πρόγραμμα που θα αφορά όλους τους καταναλωτές.
====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: