Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Ως γνωστόν η φθηνότερη ενέργεια παράγεται από τα Υδροηλεκτρικά κι από τον λιγνίτη.


Η «τριπλή ιδιωτικοποίηση» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ!!!!
http://paspa-dei.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4228.html

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Μόλις η συγκυβέρνηση ένιωσε «ασφαλής», μετά την εξασφάλιση και της επόμενης δόσης και αφού έγινε το σχετικό «δημοσκοπικό μασάζ» από τις φίλα προσκείμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων, ευθύς αμέσως μπήκε στην ατζέντα της επικαιρότητας η «δύσκολη» ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Και είναι δύσκολη η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Καταρχήν για πολιτικούς, αφού η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή, την ΜΗ ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών και υδάτινων πόρων της χώρας. Βέβαια ο Φώτης Κουβέλης δεν διακρίνεται για την πολιτική του συνέπεια, συναγωνιζόμενος σε «εύσχημες» - είναι αλήθεια – κωλοτούμπες ακόμα και τον σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος πριν λίγα χρόνια στο Ζάππειο δεσμευόταν πως δεν πρόκειται επ’ ουδενί να ιδιωτικοποιήσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας!!! Βέβαια το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (το οποίο βέβαια, καθόλου καινούργιο δεν είναι, κυκλοφορεί στην «πιάτσα» εδώ και δύο χρόνια), πρώτα απ’ όλα τα δίκτυα (υψηλή τάση, δηλαδή τον ΑΔΜΗΕ) επιχειρεί να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ!!! Οπότε αντιλαμβάνεστε πόση σημασία και αξία πρέπει να δίνουμε στις δηλώσεις των πολιτικών…
Θεωρητικά ο ΑΔΜΗΕ είναι το «φιλέτο» που μπορεί να πουληθεί πιο εύκολα από τα υπόλοιπα φιλέτα της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ, καινούργιες λιγνιτικές μονάδες και υδροηλεκτρικά)!!!  Ωστόσο η κυβέρνηση ήδη μετράει ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ για τον ΑΔΜΗΕ από την Κίνα!!! Οπότε το σενάριο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μόνο εύκολο δεν είναι και έχει πάρα πολλά επεισόδια ακόμη!!!
Όλα τα ρεπορτάζ των «έγκυρων μνημονιακών ΜΜΕ» γράφουν από χτες για σχέδιο δημιουργίας μιας «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα περάσει το 30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, μαζί φυσικά με τμήμα του προσωπικού των εργαζομένων της, προκειμένου εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.
Γράφουν τα «έγκυρα ρεπορτάζ» ότι το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προβλέπει σε δεύτερη φάση η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ΚΑΙ για το υπόλοιπο της ΔΕΗ!!! Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εποπτεύοντος υπουργείου ΠΕΚΑ, στη φάση Νο 2 θα γίνει επιπλέον πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με το μάνατζμεντ.
Σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% που κατέχει σήμερα στο 34% διατηρώντας την καταστατική μειοψηφία, ώστε να μπορεί να έχει λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις. Απ’ ότι αντιλαμβάνεστε στους «φωστήρες» της συγκυβέρνησης δεν τους αρκεί ΜΟΝΟ μία ιδιωτικοποίηση, αλλά προσανατολίζονται σε τρεις (!!!!!) διαφορετικές ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, για να σιγουρευτούν, ότι δεν θ’ αφήσουν τίποτε όρθιο στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη ελληνική επιχείρηση!!!! Εκπληκτικό!!!! Και ποιος λέτε ότι είναι ο εμπνευστής του συγκεκριμένου σχεδίου; Μα φυσικά ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπακωνσταντίνου!!!!! Αυτό το σχέδιο ανακοίνωσε χτες ο συμπαθής Σίμος Κεδίκογλου!!!! Το σχέδιο «Παπάκ» για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ!!!
Ξεπερνάω την δικαιολογημένη απέχθεια μου για κάθετι που έχει σχέση με τον ΓΑΠ και τους κηπουρούς του και μπαίνω στο ζουμί της υπόθεσης.
Καταρχήν μην τσιμπάτε, ότι η κυβέρνηση και η τρόικα φοβούνται – τάχα μου – την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα επικείμενα σχέδια ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ΔΕΗ!!! Η ΓΕΝΟΠ και κυρίως ο ατίθασος πρόεδρος της, έχουν ξεδοντιαστεί από σύσσωμο τον μνημονιακό στρατό (διαπλεκόμενους πολιτικούς, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη, τον γνωστό επιχειρηματία νταβατζή της ΔΕΗ εδώ και 20 χρόνια, συνδικαλιστές δούρειους ίππους κλπ κλπ) και βέβαια πριν και πάνω απ’ όλα από τον ίδιο τον κακό και διεφθαρμένο της εαυτό!!!
Ο μεγάλος αντίπαλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι καταρχήν το ίδιο το μέγεθος της ΔΕΗ!!!
Μια σοβαρή χώρα όπως είναι το Βέλγιο, αποτιμώντας την αξία της «δικής του ΔΕΗ», μιας κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ανάλογου μεγέθους με τη ΔΕΗ (και μικρότερης αξίας ενδεχομένως), την κοστολόγησε γύρω στα 70 δις ευρώ!!!!
Η αξία της δικής μας ΔΕΗ είναι ανυπολόγιστη!!! Και ΟΧΙ οικονομικά κυρίως… Και βέβαια αυτά τα χρήματα ούτε πρόκειται κανείς να σου τα δώσει και για να είμαι και καθαρός, ακόμα και 100 δις να σου έδιναν (ούτε 3 δις δεν θα πάρουν, αν τολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ), η πώληση της ΔΕΗ είναι εγκληματική ενέργεια κατά τη γνώμη μου. Εγκληματική ενέργεια, διότι ούτε στο δημόσιο χρέος θα προσφέρει κάτι σημαντικό (τι να κάνουν τα 3 δις που θα πάρεις από το πιο σημαντικό περιουσιακό σου στοιχείο, μπροστά στα 500 δις που χρωστάμε), ούτε βέβαια στο δημόσιο έλλειμμα, αφού η ΔΕΗ είναι ΣΤΑΘΕΡΑ κερδοφόρα!!!

Αριστοτέλης Βασιλάκης
Πάμε στο δια ταύτα.. Η πρώτη φάση, δηλαδή η πώληση μιας «μικρής ΔΕΗ», τι ακριβώς σημαίνει; Μιλάει για τη δημιουργία σε «μικρογραφία» μιας πλήρως καθετοποιημένης εταιρείας, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της σημερινής. Είναι σαφές όμως ότι το εγχείρημα πάντως έχει αρκετές δυσκολίες… Το πρώτο θέμα είναι ότι για να μεταφερθούν όλα αυτά τα πάγια σε μια νέα θυγατρική πρέπει πρώτα να γίνει νομικός διαχωρισμός και να επιλυθεί το θέμα της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων που είναι ενσωματωμένο στα πάγια της ΔΕΗ (ζήτημα που μπορεί να ματαιώσει το όλο εγχείρημα, αφού το ποσό είναι τεράστιο, γύρω στα 12 δις)!!!  Το δεύτερο και μεγαλύτερο αγκάθι είναι ποιος από τους εγχώριους ενεργειακούς «παίκτες» θα πάρει το φιλέτο της «μικρής ΔΕΗ». Διότι σύμφωνα με το σχέδιο την «μικρή ΔΕΗ» θα την πάρουν «οι Μυτιληναίοι, οι Κοπελούζοι και οι Περιστέρηδες»… Ενώ το μάνατζμεντ της μεγάλης ΔΕΗ προσανατολίζονται να το δώσουν στους Γερμανούς!!!
Εκπληκτικά πράγματα… Όλοι τους θα μείνουν ευχαριστημένοι… Εκτός βέβαια από τους καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν την τιμή του ρεύματος να εκτοξεύεται σε «τιμές Γερμανίας» και να μετατρέπεται από είδος πρώτης ανάγκης, σε είδος πολυτελείας, αφού οι μισθοί συρρικνώνονται σε «τιμές Βουλγαρίας»…
Καταλήγοντας πρέπει να πω, πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μνημονιακή υποχρέωση, της οποίας το τρίτο στάδιο της οποίας με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα ολοκληρωθεί το 2015. Αν συνυπολογίσουμε πως το 2014 ολοκληρώνεται το Μνημόνιο, καθώς και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, πως σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ιδιωτικοποίηση, αντιλαμβανόμαστε πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί σώφρον άνθρωπος που θα βάλει την υπογραφή του στο σχέδιο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ΔΕΗ. Εκτός αν τον λένε Γιώργο Παπακωνσταντίνου!!!! Πρόεδρε, σου έδωσα ιδέα…
==============================
Πως η Τροικα καταστρέφει τη ΔΕΗ…

http://olympia.gr/

Η Γερμανία μετά το ατύχημα του Πυρηνικού Εργοστασίου στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στην επόμενη δεκαετία θα κλείσουν ολα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία ενώ η εξάρτηση στο φυσικό Αέριο της Ρωσίας είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την Γερμανική ενεργειακή αυτάρκεια.
Αρα έχουμε ως δεδομένο ότι η Γερμάνια, όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο “διψάει” για ενεργειακά αποθέματα.
Ως γνωστόν η φθηνότερη ενέργεια παράγεται από τα Υδροηλεκτρικά (εφεξής Υ/Η) κι από τον λιγνίτη. Τα φωτοβολταϊκά ( εφεξής Φ/Β ) κι οι Ανεμογεννήτριες (εφ. Α/Γ ) αν και “καθαρά” είναι εκτός από πανάκριβα, αλλά κι αδύνατον να αντικαταστήσουν της άλλες μορφές παραγωγής, είναι μόνο συμπληρωματικές (πχ Φ/Β μόνο λίγες ώρες της ημέρας.)
Εχουμε λοιπόν :
1) Για ένα “περίεργο” λόγο τα Υ/Η στο λογαριασμό της ΔΕΗ (βλέπε Α) δεν αναφέρονται ως ΑΠΕ ενώ είναι “καθαρή” από ρύπους ενέργεια ! Θα μου πείτε..διεθνής πρακτική (sic)
2) Η Ελλάδα μαζί με το Κόσσοβο έχουν από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, του πάμφθηνου λιγνίτη. Εν μέσω κρίσης λοιπόν η ΡΑΕ βάζει «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη (royalties)» ! Δηλαδή η ΔΕΗ να πληρώνει φόρο (στον εαυτό της;) που έχει το “προνόμιο” να έχει η Ελλάδα λιγνίτη ! Η πρόφαση είναι το έσοδο από το «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη» χρησιμοποιείται για να καλύπτει το τέλος ΑΠΕ ! Δηλαδή ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΠΕ ! (energypress.gr)
3) Oι πανάκριβες ΑΠΕ κι η εμμονή να κάνουμε “Πράσινη Ανάπτυξη” εν μέσω κρίσης, το μόνο που κατάφερε είναι η ΛΑΓΗΕ να έχει ζημιές, σε λίγους μήνες, ύψους 300.000.000,00€ που πρέπει να “μπαλώσουν” με αυξηση τιμών και φόρο λιγνίτη ! Μεταξωτοί κώλοι….ή bussiness τύπου Υποβρυχίων…!
4) Φόρο εκπομπής…αερίων (βλέπε Β). Αν λέγατε πριν από μερικά χρόνια σε αγράμματο γιδοβοσκό, ότι θα πληρώνατε φόρο για αέρα…κοπανιστό, το λιγότερο θα σας πέταγε την Γκλίτσα…Κι Ομως ! Πληρώνουμε αέρα ! Το “ειδικό τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων” (ΕΤΜΕΑΡ) που υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτούσε τις ΑΠΕ, με την πρόφαση ότι θα μειωθούν οι ρύποι ! Συγκεκριμένα, κατάτην περίοδο Ιανουάριος 2009 – Απρίλιος 2012, ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε συνολικά 336,1 εκατ. Ευρώ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο Τέλος Α.Π.Ε. ή Τέλος Μείωσης Εκπομπών. Από το ποσό αυτό, μόνο το 40% ή 134,4 εκατ. Ευρώ αξιοποιήθηκε πράγματι υπέρ των Α.Π.Ε. ενώ τα υπόλοιπα 201,7 εκατ. Ευρώ επιδότησαν την προμήθεια του ρεύματος. (www.eletaen.gr)
5) Ακριβότερο Ρεύμα για…επενδύσεις. Το σκεπτικό είναι απλό. Οπως μας λένε ότι οι μισθοί πρέπει να χαμηλώσουν για να είμαστε ανταγωνιστικοί,αυτό είναι ακριβώς…το αντίθετο! Η ΔΕΗ είναι τόσο ανταγωνιστική που μπορεί να σαρώσει τους βορειοευρωπαίους. Αλλά η Τροικα τί έκανε; Ακριβαίνει το Τιμολόγιο, ωστε αντί να εξάγουμε ενέργεια, να μπορούν να έρθουν αυτοί και να πουλάνε φθηνότερα σε εμάς. Αν νομίζεται ότι είναι παράλογο, απλώς κοιτάξτε τι έκαναν οι δυο εταιρείες που φαλίρισαν πριν από μερικούς μήνες. Η ΔΕΗ ακρίβυνε πχ από τα 10€ στα 20€, οι “πονηροί” νοίκιασαν μια γκαρσονιέρα με μια τηλεφωνήτρια, αγόραζαν Ρεύμα χονδρική στα 15€ πουλούσαν “ανταγωνιστικά” 18€ κι ήταν όλοι… ευχαριστημένοι. Αλλά οι Γύπες της Γερμανίας δεν ήρθαν για τους πάρουν τη δουλειά μερικά λαμόγια και τους έκλεισαν. “Επενδύσεις” θα έρθουν, αλλά όχι για εμάς.
Το θέμα με το λιγνίτη και των αέριων ρύπων το έχει αναλύσει με το παραπάνω ο Αρχαιοπτέρυξ, απλώς θα σας κάνω μια αναφορά για να σκεφτείτε.
Ο λιγνίτης παράγει κυρίως CO2 . Το CO2 είναι βασικό συστατικό της ζωής, χωρίς αυτό δεν υπάρχει φωτοσύνθεση κι άρα ζωή στο πλανήτη.
Οι άνθρωποι εκπνέουν CO2 ! Το λέμε ψύχω, ΑΝΑΠΝΕΩ !
Φυσικά η υπερπαραγωγή προκαλεί επιβάρυνση, αλλά όχι μη αντιστρέψιμη, υπάρχουν νέες τεχνολογίες (ηλεκτροστατικά φίλτρα) αλλά κι η κλασσική…δενδροφύτευση και προστασία των δασών για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τους.
Πρώτα λοιπόν “δαιμονοποίησαν” το CO2 με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο δεν τους…απέδωσε και το άλλαξαν σε…κλιματική αλλαγή και μετά αποφάσισαν ότι οι χώρες που “παράγουν” (πχ Ευρωπαϊκές) πρέπει να πληρώνουν τον “αέρα κοπανιστό” σε χώρες που δεν παράγουν (πχ Αφρική)
Κατά σύμπτωση οι Χώρες που δεν παράγουν CO2 χρωστάνε στις Αγορές και τα λεφτά καταλήγουν εκεί από όπου ξεκίνησαν….
Συμπέρασμα
Η ΔΕΗ θα έχει τόσες ζημείες που όχι μόνον θα έρθουν να πουλάνε στα γίδια ρεύμα, αλλά θα βάλουν χέρι στις πηγές (Αέριο κατά Deutche Bank, λιγνίτη, Πετρέλαιο, Ηλιος) για το μεταπωλούν στο εξωτερικό με κέρδος στις off-shore ενώ η ΔΕΗ θα πωληθεί με συμβολική αντίτιμο, λέγεται περίπου στο 1δις όταν μόνο ένα εργοστάσιο κοστίζει 2-3δις !
Εχουμε μια επιλογή. Πόλεμος κατά της Τροίκας μέχρις εσχάτων.
=======================================
Tα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του ομίλου ΔΕΗ και ταυτόχρονα της ελληνικής κοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.    ΟΜΙΛΟΥ  Δ .Ε .ΗΜια Ιστορία 63 ετών, έρχεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κατόπιν εντολής των τριών «Σωτήρων» της διακυβέρνησης της χώρας, να ανακοινώσει το τέλος της.
Μια Ιστορία που προσφέρει το αγαθό του ρεύματος απρόσκοπτα στο κάθε σπίτι της Ελληνικής Επικράτειας.
Μια Ιστορία γεμάτη ανάπτυξη για τον τόπο.
Μια Ιστορία που έδωσε ζωντάνια σε πολλές περιοχές της χώρας, που έδωσε εργασία
σε πολλούς ανθρώπους είτε ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα από τη ΔΕΗ.

Μια Ιστορία με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εργαζόμενους στη ΔΕΗ
για όλα τα παραπάνω.
Μια Ιστορία  που με την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου δεν επιβάρυνε οικονομικά την κοινωνία ούτε  τους κρατικούς προϋπολογισμούς και το
κυριότερο  δεν εξάρτησε τη χώρα ενεργειακά.
Μια Ιστορία που το ίδιο το Κράτος «ασελγούσε» και «ασελγεί» επάνω στο σώμα της
ΔΕΗ, βάζοντάς την να δανείζεται και τα χρήματα να πηγαίνουν να κλείνουν«τρύπες» του ίδιου του Κράτους, να τη βάζουν να ασκεί κοινωνική πολιτική εξ ονόματος του, όπως «κοινωνικά τιμολόγια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.α», ποτέ όμως δεν της αποδόθηκαν τα χρήματα αυτά.
Την κοινωνική πολιτική είναι υποχρεωμένο το Κράτος να την ασκεί και όχι μια εισηγμένη εταιρεία.
Μια Ιστορία θλιβερή, βάζοντας το κράτος την ΔΕΗ να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός
μηχανισμός και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία να ζημιώνεται με εκατοντάδες  εκατομμύρια ευρώ.
Μια Ιστορία  που ενώ έχουν μπει ιδιώτες στο παιχνίδι της ηλεκτρενέργειας,να πληρώνει
η  ΔΕΗ  τις ζημιές τους μέσα από τις έντεχνα διαμορφωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ,που έχουν δημιουργήσει στρεβλώσεις πάντα σε βάρος της ΔΕΗ.

Μια Ιστορία που το Κράτος όποτε το συμφέρει αντιμετωπίζει την ΔΕΗ, άλλοτε ως Δημόσιο και άλλοτε ως Ανώνυμη Εταιρία, ώστε να μην την αφήνει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Παρ’ όλα αυτά η ΔΕΗ είτε ως ενιαία και καθετοποιημένη είτε ως Όμιλος, άντεξε  και αντέχει.
Αυτό οφείλεται στο πως στήθηκε και μεγαλούργησε αλλά και στο μεγάλο της «περιουσιακό στοιχείο» που δεν είναι άλλο από  το προσωπικό της.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι συσπειρωμένοι  σε ένα συνδικάτο ισχυρό, με καθαρό και τεκμηριωμένο λόγο που θα μας ενώνει , όπως αρμόζει στο συνδικάτο που λέγεται ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Το ερώτημα που τίθεται, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στο συνδικάτο, μπορεί αυτό να συμβεί;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ.

Αρκεί η Ομοσπονδία να ξανακερδίσει την αξιοπιστία  της ,να δώσει ένα ρεαλιστικό όραμα στους εργαζόμενους,  για να γίνει όμως αυτό προϋπόθεση είναι  οι συνάδελφοι που βρίσκονται σήμερα στο Συνδικάτο και το αμαύρωσαν, το σπίλωσαν και το οδήγησαν να είναι υποχείριο του συστήματος, από όποια παράταξη ή ψηφοδέλτιο και αν προέρχονται, έχει έρθει η ώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει και η πόρτα της εξόδου για αυτούς.
Η παραμονή τους στο συνδικάτο μόνο ύποπτη μπορεί να θεωρηθεί και ειδικά σε αυτή την συγκυρία που η τρικομματική  κυβέρνηση  εξυφαίνει σχέδια καταστροφής  του Ομίλου ΔΕΗ.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
είναι  ώρα ευθύνης,  
είναι ώρα εκγρήγορσης για όλους μας.
Συσπειρωθείτε στους Συλλόγους σας.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

  Γραφείο Τύπου

                                                                                                       Σ.Π.Μ.Τ.Ε.
=================================
kozan.gr: Στο εποπτικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ ο Μανώλης Παφίλης
Στο εποπτικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ανήκει από τις 15/04, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, ο Μανώλης Παφίλης, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης.

Ο κ. Παφίλης απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, καθώς υπήρχε είχε συνεδρίαση και στον ΑΔΜΗΕ.

Να σημειώσουμε πως η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου είναι τριετής αρχόμενη από 15.04.2013 και λήγουσα 14.04.2016.
==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: