Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ


Η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!
Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 19:28 |  |  | 


Αθήνα 15/5/2013   
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
ΌΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ!


Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα η τρικοματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιο που εφαρμόζεται την τελευταία τετραετία με στόχο το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής.
Αποδείχτηκε ότι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της.
Η κυβέρνηση υπακούοντας απλώς στις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων με τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
Θέλουν να πουλήσουν «κοψοχρονιά» τεράστιες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια όπως οι μονάδες παραγωγής, τα δίκτυα υψηλής τάσης και οι διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες.
Η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ένα δημόσιο αγαθό με στόχο να έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι οι καταναλωτές.
Η κυβέρνηση με το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες καταναλωτές, παρόμοιο με αυτό σε όλες τις χώρες που έγινε αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας: ετοιμάζει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος.
Την ίδια στιγμή τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης φέρνουν απολύσεις και δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μαζί με τον Ελληνικό λαό, του οποίου περιουσία είναι η ΔΕΗ, θα αντιδράσουν με κάθε μέσο για να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
ΥΓ. Θυμίζουμε σε όσους απεργάζονται την πώληση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ ότι για να το καταφέρουν πέρα από το ότι θα πρέπει να ξεπεράσουν την αντίσταση του Ελληνικού λαού και των εργαζομένων στη ΔΕΗ , πρέπει να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια από την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


===============================
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ»
Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, παρουσιάζοντας παράλληλα τα τρία στάδια του σχεδίου αποκρατικοποίησης της Επιχείρησης.
Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι τμήμα του προσωπικού της ΔΕΗ θα πάει στη νέα εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.
Το σχέδιο, έχει διάρκεια τριών ετών και μέχρι τότε θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ώστε να επιλεχθούν «οι βέλτιστες ρυθμίσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ επίσης θα υπάρξει πλήρης μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε πάντως ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολύ μεγάλους παίκτες της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας».
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι» και «αν υπάρξουν προτάσεις θα γίνουν βελτιώσεις».
=================================
Ερανος για τη... ΓΕΝΟΠ-TOURS!
Αλλη μια πρωτοτυπία από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γίνεται γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας των εργαζομένων.

Ξεκίνησαν... έρανο, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο ως εγγύηση, προκειμένου να μην προφυλακιστεί για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί σχετικά με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς την Ομοσπονδία και την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων αυτών.
Πρόκειται για την υπόθεση που είναι γνωστή και ως «ΓΕΝΟΠ-TOURS» και την είχε αποκαλύψει το «Εθνος» φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα Ρακιντζή...
Αλληλεγγύη
Στην ιστοσελίδα, λοιπόν, του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της ΔΕΗ εμφανίζεται ανακοίνωση της «Επιτροπής Στήριξης».
Οι 21 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που αποτελούν την επιτροπή, σημειώνουν ότι «μετά την επιβολή εγγύησης για πολιτικοσυνδικαλιστικούς λόγους στον συνάδελφο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας και με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συναδέλφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας»...
Με διαφάνεια
Δίνοντας τη δική τους ερμηνεία στην απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, οι συνδικαλιστές καλούν «όσους συναδέλφους θέλουν να συνεισφέρουν ο καθένας με το ποσό που μπορεί, από 1 έως 50 ευρώ.
Η κατάθεση γίνεται ονομαστικά σε τραπεζικό λογαριασμό και η διαδικασία θα είναι απλή, διαφανής και κρυστάλλινη». Προφανώς κρίνουν αναγκαία αυτή την επισήμανση για ευνόητους λόγους...
Πρωτοβουλία
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 20 Μαΐου για την καταβολή του ποσού, ενώ ξεκαθαρίζεται πως με την άρση της εγγύησης τα ποσά θα επιστραφούν.
Αναφαίρετο δικαίωμα η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών, αλλά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η κοινωνία θα περίμεναν και μια πρωτοβουλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ώστε να μην επιτρέψει την επανάληψη της «ΓΕΝΟΠ-TOURS»...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63827891
============================
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δυνάστες οι επενδυτές της ΔΕΗ
«Σήμερα ξεκινά η εγκληματική διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ και διάλυσης του βασικού μοχλού ενεργειακής δυναμικής της χώρας», αναφέρει η τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή με αφορμή της ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ για το σχεδιασμό ιδιωτικοποίησή της.
Όπως αναφέρει, «τα τρία βήματα αποτελούν τη σταδιακή παράδοση της εθνικής ενεργειακής κυριαρχίας σε "επενδυτές" που σαφέστατα θα μετατραπούν σε δυνάστες και θα μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία».
Η κ. Μακρή καλεί την κυβέρνηση «τώρα να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια».
«Η κυβέρνηση εκτός του ξεπουλήματος των πιο ουσιαστικών δομών της επιχείρησης επί πινακίου φακής, αφού η χρηματιστηριακή τιμή της επιχείρησης βρίσκεται σε πολύ χαμηλό σημείο, προχωρά και σε αλλαγή δεδομένων στον ΑΔΜΗΕ, όπου με την παραχώρηση της διοίκησης του σε ιδιώτη επενδυτή παραχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς όχι μόνο την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και την ενεργειακή εθνική κυριαρχία, αφού οι ιδιώτες θα διαχειρίζονται, θα παράγουν και θα ελέγχουν τα πάντα, καθιστώντας το κράτος αδιάφορο παρατηρητή και τους πολίτες έρμαια του κάθε "επενδυτή" που μπορεί και αύριο να έχει εθνικές καταβολές εχθρικές απέναντι στην πατρίδα μας», συνεχίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Υποστηρίζει επίσης πως «ο σχεδιασμός είναι απόλυτα πρόχειρος ή σκοπίμως έγινε πρόχειρος, ώστε να μην αναφέρονται οι ουσιαστικές λεπτομέρειες που θα διαμορφώσουν την παραχωρημένη ενεργειακή πολιτική της χώρας».
Η κ. Μακρή υπογραμμίζει τέλος πως «δεν διασφαλίζεται τίποτα, οι εργαζόμενοι μένουν στο περιθώριο χωρίς επιλογές και από την επόμενη ημέρα δεν εγγυάται για τίποτα».
«"Επενδυτές" δυνάστες σε μια πατρίδα "αποικία" με πολίτες "υπόδουλους"», καταλήγει.
===========================
ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς προσχήματα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχεδιασμού αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει, «χαρακτηριστικό της έκτασης της έλλειψης προσχημάτων είναι το γεγονός ότι προβλέπεται ο κατάλογος με το σύνολο των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ να τεθεί στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε η ίδια η Ε.Ε. να επιλέξει τα περιουσιακά στοιχεία, που θα απαρτίσουν τη νέα εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου 1 στους 3 πελάτες της ΔΕΗ, δηλαδή του 30% του πελατολογίου της , που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία υποχρεωτικά».
Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, «γίνεται έτσι φανερό ποιο είναι το “νέο οικονομικό πρότυπο” σύμφωνα με το οποίο μετασχηματίζεται η σημερινή Ελλάδα παίρνοντας πλέον συγχαρητήρια τόσο από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όσο και από διεθνείς οίκους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται εκτενώς και στην κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Βουλγαρία, όπου έχει απελευθερωθεί η ηλεκτρική ενέργεια.
===================================
Παπαγεωργίου: Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ για εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας
Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με στόχο τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού, προς όφελος των τελικών καταναλωτών, υπογράμμισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.
«Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, έρχονται σε συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας» δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με στόχο τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού, προς όφελος των τελικών καταναλωτών, υπογράμμισε ακόμα ο υφυπουργός.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπαγεωργίου σε ανακοίνωσή του «το σχέδιο για την αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, έγινε στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την αγορά ενέργειας, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη».

Ενώ συνεχίζει, «ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, άλλωστε, οδηγεί όχι μόνο στην ελάφρυνση στα δημόσια οικονομικά και κατ΄ επέκταση στην ελάφρυνση των φορολογουμένων που μέχρι σήμερα έχουν υποστεί το βάρος των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διασφαλίζει και οφέλη για την ελληνική οικονομία μέσα από ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές. Περαιτέρω, δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς τα δίκτυα παραμένουν ρυθμιζόμενα και υπό την εποπτεία του Ελληνικού κράτους.»

Μιλώντας εξάλλου στην κρατική τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απο τους επενδύτες και την κυβέρνηση να γνωρίζουν ότι το Κομμα δεν αναγνωρίζει κανένα ξεπούλημα της ΔΕΗ ή εταιρίας αλλού ενεργειακού τομέα. Παράλληλα αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν εχει πάρει την εξουσιοδότηση να διαλύσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ.

«Οι ρυθμίσεις αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων», αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε νέα επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, στην κατεδάφιση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στη διαχείριση του δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το κέρδος και με κίνδυνο πλημμελούς συντήρησής του, στη λεηλασία των λιγνιτικών αποθεμάτων και του υδάτινου δυναμικού της χώρας».

Για «εγκληματική διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ και διάλυσης του βασικού μοχλού ενεργειακής δυναμικής της χώρας» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το σχέδιο που εφαρμόζεται την τελευταία τετραετία με στόχο το ξεπούλημα της ΔΕΗ αντί πινακίου φακής αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

«Η κυβέρνηση με το σχέδιο διάλυσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον για τους Έλληνες καταναλωτές, παρόμοιο με αυτό σε όλες τις χώρες που έγινε αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας: ετοιμάζει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος» προσθέτει.

Στο μεταξύ, στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΔΑΚΕ ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης.

"Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σηκώνει το χέρι του μπροστά στις κάμερες, να προβάλει μόνο την προσωπικότητα του και όχι να ασχοληθεί με τον τρόπο που θα αντιδράσει η εταιρεία για το σχέδιο αποκρατικοποίησης" είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα τον κατηγορεί για τη διάσπαση της εταιρείας που συμφώνησε με το Γιώργο Παπανδρέου.

Με το σχέδιο πώλησης της ΔΕΗ διαφωνεί το σωματείο ηλεκτρικής ενέργειας "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ". Ζητεί από την κυβέρνηση να περάσει το σχέδιο από τη Βουλή και κάνει λόγο για ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/232164/papageorgiou-apokratikopoiisi-tis-dei-gia-eksughronismo-tis-agoras-energeias/#ixzz2TO5uTFVk
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
==================================
Κοζάνη 18/12/2013

                        ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους  να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών στην διαδήλωση των απεργών  εκπαιδευτικών την
 πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
                                             
 Εκφράζοντας  την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους επιστρατευμένους ερ-γαζόμενους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια τους, τα εργασιακά δι-καιώματά τους αλλά και για μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Η πραξικοπηματική κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ εκτελώντας τις εντολές της τρόικας ΔΝΤ,ΕΚΤ,Ε.Ε καταδικάζει στην εξαθλίωση εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία  ξαπο-λάει ότι απέμεινε από δημόσια περιουσία, και καταστρέφει όλα τα κοινωνικά αγαθά. Τώρα έβαλε στο στόχο ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά αυτό της δημόσιας και δω-ρεάν παιδείας χτυπώντας λυσσαλέα τους δάσκαλους και καθηγητές των παιδιών μας αφού τους εξαθλίωσε  οικονομικά, τους κατασυκοφάντησε με την βοήθεια των γκεμπελίστικων οργάνων συκοφάντησης τα Μ.Μ.Ε, στο τέλος εφάρμοσε την προσφιλή μέθοδό της, χουντι-κής προέλευσης διαδικασία της επιστράτευσης, αφαιρει και το δικαίωμα της απεργίας.
Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους κυβέρνηση, δημοσιογράφοι και μπουκωμένοι δημοσιολόγοι για την (αναισθησία) των εκπαιδευτικών απέναντι στην αγωνία των παιδιών για τις εξετά-σεις.
 Ποιον νομίζουν ότι  κοροϊδεύουν! με αυτές τις αθλιότητες, όλοι μας γνωρίζουμε και αυτοί που είμαστε γονείς μαθητών και φοιτητών  ξέρουμε από πρώτο χέρι του υπαίτιους για τον Γολγοθά που περνούν μαθητές, φοιτητές και γονείς την τριετία των μνημονίων και της τρό-ικας. Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βι-βλία και δασκάλους σε πολλές περιοχές χωρίς καν σχολεία μετά από συγχωνεύεις και μη χρηματοδότησης για την μεταφορά των μαθητών είναι λίγα από τα προβλήματα  που αντι-μετώπισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί και που δεν είδαν δεν άκουσαν αυτοί που ωρύονται σήμερα για την απεργία των καθηγητών.
Καλούμε τις ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κηρύξουν πανεργατική πολιτική απεργία για
φύγουν κυβέρνηση τρόικα και όλη η συμμορία των τοκογλύφων τραπεζιτών εκβια-στών ξένων και ντόπιων
               Για το μέλλον των παιδιών μας ο μόνος δρόμος

                                                         Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»  ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: