Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Είμαστε αταλάντευτοι για την προστασία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαριστούμε σε μία διοίκηση η οποία συχνά-πυκνά επισκέπτεται το γραφείο του Εισαγγελέα για την λειτουργία της.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
"H Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και αφορούσε το Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ-DAMCO για την δημιουργία franchise καταστημάτων όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49%.

Ενοχλήθηκε η Διοίκηση γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από αυτή της Διοίκησης.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει το ιστορικό σωματείο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει», όπως:
Το πρόσφατο black out της Σαντορίνης
Τον έλεγχο των εργολάβων
Το κλείσιμο των πρακτορείων πελατών
Την κατολίσθηση της Μεγαλόπολης και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο
Τα θανατηφόρα ατυχήματα
Τα πρόστιμα της ΡΑΕ και τον αβανταδόρικο ρόλο που παίζει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων
Με τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ που θησαυρίζουν σε βάρος της ΔΕΗ
Με τις κλοπές των υλικών και των μετασχηματιστών
Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα εκφοβισμό και απειλή, γιατί η διαδρομή του έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Είμαστε αταλάντευτοι για την προστασία της ΔΕΗ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαριστούμε σε μία διοίκηση η οποία συχνά-πυκνά επισκέπτεται το γραφείο του Εισαγγελέα για την λειτουργία της.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να απομακρύνει το συντομότερο την Διοίκηση αυτή, η οποία δυστυχώς δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και διασύρει την μεγαλύτερη επιχείρηση των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού."


============================
Ομολογιακό δάνειο 739 εκ. ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΗ
Το δάνειο θα έχει ετήσιο συνολικό κόστος κοντά στο 5% και διάρκεια 15 έτη.

Ομολογιακό δάνειο ύψους 739 εκατ. ευρώ σύναψε η ΔΕΗ με κοινοπραξία ξένων τραπεζών και με την κάλυψη του οργανισμού ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων Euler Hermes, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση.

Το δάνειο θα έχει ετήσιο συνολικό κόστος κοντά στο 5% και διάρκεια 15 έτη, ενώ τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για την εκταμίευσή του.

Τα χρήματα του δανείου θα διατεθούν για την κατασκευή λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαϊδα.

=======================
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΚΜ


Άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης για την επαναλειτουργία του ορυχεί-ου με δεσμευτική ημέρα, με διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων και μετά τις εντολές της ΕΜΝΕ.

Εκπόνηση και παρουσίαση στους εκπροσώπους των εργαζομένων άμεσου και μέσω μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της λειτουργίας του ορυχείου στη βάση της νέας μελέτης με εφαρμογή των κανόνων της νομοθεσίας.

Επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και επέκτασης του ορυχείου σε Τρι-πόταμο - Χωρέμι - Απιδίτσα - Δυτική Μαραθούσα.

Άμεση εξέταση των αιτίων πρόκλησης των τεραστίων καταστροφών και συνε-πειών του συμβάντος της κατολίσθησης.

Άμεσος καταλογισμός των ευθυνών και απομάκρυνση κάθε υπεύθυνου της Τοπικής Διεύθυνσης του ΛΚΜ κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση και αί-τημα των εργαζομένων για το σχεδιασμό της επαναλειτουργίας του ορυχείου.

Στήριξη του λιγνίτη για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των Μονάδων του Λεκα-νοπεδίου με αξιοποίηση όλου του εργατοτεχνικού προσωπικού και του πάγιου εξοπλισμού.

Περιορισμός εργολαβιών.

Διαρκής ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων.



                                                                          Μεγαλόπολη 16 - 9 - 2016

================================
Μετακομίζει χωριό της Μεγαλόπολης λόγω κατολίσθησης σε ορυχείο της ΔΕΗ

Ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού καλούνται να καταρτίσουν οι κάτοικοι του Τριπόταμου Μεγαλόπολης, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από την προ ημερών κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ.
Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης.
"Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να καταρτίσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού, προκειμένου να αποφύγουμε λάθη που έγιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν θα ανεχθούμε τη φυγοπονία και τις εύκολες λύσεις" δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η περιφέρεια και ο δήμος θα τους στηρίξει πλήρως.



Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Τριπόταμου επιρρίπτουν ευθύνες στη ΔΕΗ για ό,τι συνέβη, καθώς συν τοις άλλοις δεν τους είχαν ενημερώσει για τον κίνδυνο που υπήρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: