Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

ΔΕΗ: Επανέρχεται το ενδιαφέρον των Γάλλων της EdF;

Στο στόχαστρο του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού EdF είναι ξανά η ΔΕΗ.
 Όπως γράφει σήμερα η «ΚαΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή εντός του 2016, αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον των Γάλλων, ενώ σε κινητικότητα βρίσκονται και εγχώριοι ενεργειακοί όμιλοι.
θημερινή» η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ψήφιση του μνημονίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, και διάθεση του 17% των μετοχών της 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της EdF για τη ΔΕΗ βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Αθήνα, στις 3 Ιουνίου.
Η γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού ποτέ δεν έπαψε να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού εστιάζοντας αποκλειστικά στη ΔΕΗ και αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες, αφού γνωρίζει πολύ καλά από τη στάση που και η ίδια κράτησε στη γαλλική αγορά ότι στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δεν μπορείς να κρατάς για πάντα κλειστές τις αγορές.
Τον Απριλιο του 2014, ενόψει τότε της υλοποίησης του διπλού στόχου «μικρή ΔΕΗ» και διάθεση 17% της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή, η EdF επισημοποίησε το ενδιαφέρον της με ένα ταξίδι – αστραπή του επικεφαλής της Ανρί Πρόλιο, για να το μεταφέρει κατ' ιδίαν στον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. «Ήρθε έχοντας στα χέρια του προμελέτη για τις συνέργειες που προσφέρει η είσοδος της EdF στην ελληνική αγορά, αλλά και πολύ καλά διαβασμένος σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και το αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποίησης», τόνιζαν τότε στην εφημερίδα κυβερνητικοί παράγοντες.


Πηγή: reporter.gr


http://aba.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84/


ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του «εχθρού λαού»
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».
Το παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω των «υμετέρων» ΜΜΕ, αλλά κυρίως, το παραδέχεται με τις πράξεις της.
Η στρατιωτική άσκηση στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ στην Κοζάνη, η «επανακατάληψη ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί» όπως τιτλοφορήθηκε και εξηγήθηκε από τους διοικητές, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο στρατός «κοιτάει» προς τους «εσωτερικούς εχθρούς» και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όχι απλά διαδηλωτές, απεργούς, αλλά και εργαζόμενους που αναλαμβάνουν να δουλέψουν μόνοι τους παραγωγικές μονάδες.
Η προσπάθεια εξηγήσεων και παραπομπής σε «σεναριολογίες» από πλευράς κυβέρνησης έπεσε ήδη στο κενό. Αφενός γιατί η άσκηση έγινε με τη συγκεκριμένη «θεματολογία», αφετέρου γιατί έγινε για πρώτη φορά (και είναι γνωστό ότι οι συμβολισμοί στο στρατό ποτέ δεν είναι τυχαίοι), αλλά και για έναν ακόμα λόγο: γιατί υπάρχουν ήδη παραδείγματα αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων που διώκονται, όπως η ΒΙΟΜΕ και γιατί η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τους… στόχους της άσκησης, «εργοστάσια στρατηγικού χαρακτήρα» όπως π.χ. εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Οι φαντάροι όμως έχουν φωνή και την ενώνουν με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους πρόσφυγες. Πριν από λίγες μέρες στρατευμένοι από 50 μονάδες δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο των μεταναστών, δεν καταστέλλουν κοινωνικούς αγώνες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με τις προκατόχους της, στην καταστολή ή την προετοιμασία καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Να ορθώσουμε τείχος απέναντί τους, με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που θα κάνουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να βγουν αληθινοί.
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία τους, θα τη νικήσουμε με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: